Meer water drinken…. als dorstlesser ….maar wat kan nog?

Water als standaard

Water en thee zonder suiker zijn de perfecte dorstlessers. Hoe maak je water drinken leuk?

Tip 1: Pimp het water

  • Serveer water in een kan met muntblaadjes of komkommer. Je kunt ook een glas water versieren met een schijfje sinaasappel of citroen. Een paar stukjes fruit is genoeg. Opgelet de zuren in fruit kunnen ook schadelijk zijn voor het gebit.
  • Doe er een leuk rietje of fleurig parasolletje in.
  • Maak ijsklontjes met een blaadje munt of basilicum, fruit zoals een framboos, druif of blauwe bes. Doe het ijsklontje in een glas water.

Tip 2: Ga voor bijzondere thee

Drink groene of zwarte thee met andere smaken. En experimenteer eens met speciale soorten thee. Koop de theekruiden los in een speciaalzaak en meng er op los! Maar ook de ‘gewone’ zakjes thee zijn eenvoudig bijzonder te maken. Wat denk je van sinaasappelthee met een kaneelstaafje en een schijfje citroen of groene thee met verse munt?

Zoete drankjes zonder suiker

In sommige pakjes drinken zit geen suiker, maar ze smaken wel zoet. Op de verpakking staan dan termen als ‘light’ , ‘0% suiker’ of ‘zero’. Om het zoet te maken, gebruiken fabrikanten zoetstoffen. Die ongezond zijn. Deze dranken bevatten dan wel geen calorieën, maar toch is het beter dan gewoon water te drinken. Het zuur in light-dranken kan namelijk het tandglazuur aantasten. Dat noemen we tanderosie. Ook raken we gewend aan een zoete smaak, vanwege de zoetstoffen die erin zitten.

Hoeveel suiker zit er in pakjes drinken?

In zoete dranken zoals aanmaaklimonade, diksap, sap en frisdrank zit veel suiker. En dus veel calorieën. Kijk maar eens in het plaatje hoeveel suikerklontjes er in de verschillende drankjes zit.

Suiker in vruchtendranken
Suiker in frisdranken
Suiker in zuiveldranken

Deze afbeeldingen zijn gebaseerd op etiketinformatie uit 2020

Kom je graag in de besloten facebookgroep? Klik op onderstaande afbeelding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven