Koolhydraatarme wafels

Laag in koolhydraten.. ik ben er al een tijdje mee bezig.. 3 x per dag eten en een voedzame maaltijd met zo weinig mogelijk suikers. Je kan hier ook meer over te weten komen in de 10 daagse challenge van suiker- naar vetverbrander.

Waarom?  Omdat ik insulineresistent werd.. (Ik was van mening dat heel veel korte eetmomentjes met veel fruit toch wel gezond was: nu eigenlijk voor mij niet) en ik daar zonder medicijnen iets wou aandoen.  De ene dag is de andere niet.. maar met wafels zoals deze is het perfect te doen hoor ; 

Heerlijke gezonde wafels, ja EN ze zijn fantastisch goed gelukt! Heb je geen wafelijzer of siliconen wafelvorm? Niet getreurd, dan kan je van hetzelfde beslag ook pannenkoekjes bakken.

Ingrediënten: voor 1 persoon

  • 2 eiwitten
  • 1 heel ei
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 30 g kokosmeel
  • 30 ml plantaardige melk of kokosmelk is ook lekker !
  • optioneel erythritol als zoetmiddel

Hoe gaan we ze maken?

  1. Klop de eiwitten op tot ze gestijfd zijn.
  2. Voeg vervolgens het kokosmeel, melk, bakpoeder en het hete ei toe en roer door elkaar .
  3. Verhit je wafelijzer tot de juiste temperatuur en bak de wafels tot ze bruin zijn. (of bak het als een pannenkoek)

Smakelijk

wafels .jpg

Waarom ik probeer om zoveel mogelijk koolhydraatarm te eten….
Koolhydraatarme diëten ken je vast wel. Van het ketogene dieet – ook wel ketose dieet of keto dieet genoemd – hebben echter minder mensen gehoord.
Het ketose dieet is, kort gezegd, een dieet waarbij je nóg minder koolhydraten eet dan bij een gewoon koolhydraatarm dieet. Je lichaam wordt daarom gedwongen om vetreserves aan te spreken als primaire bron van energie. Creëer je daarbij een calorietekort, dan verlies je snel lichaamsvet. Dus voor mij het moment om er voor te gaan ! Helaas is dit heel moeilijk om dit met voeding alleen zo te krijgen… en ik gebruik hiervoor een hulpmiddeltje!

Lees alles over de ketonen en elekrolyten en kom in ketose.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven