Kokosyoghurt

Aangezien ik (nog steeds) lactose intolerant ben, en ik alle zoetigheden van puddings en yoghurt wil vermijden… ben ik op zoek gegaan naar een alternatief en kwam ik bij de kokosyoghurt terecht. (past perfect ook in het ketoverhaal).

Ik vind de gekochte kokosyoghurt wel vrij duur en vroeg me dan ook af of ik zelf kokosyoghurt zou kunnen maken. Toen ik in Turkije was had ik in elke supermarkt al doosjes gezien met kefir, yoghurt bacteriën… maar dat stond er in het Turks op en ik dacht dat het toch maar veiliger was om de juiste hoeveelheden te kennen…Ik zag het al voor me.. de bacteriën die zo danig groeiden dat de potjes zouden ontploffen in mijn keuken… 

Ik las het boek van Marjolein dubbers (eet meer energie) en daar stond terug een recept in .. kokosyoghurt met limoen.  Maar het ding is.. bacteriën, santen, probiotica, probioticacapsules,…. is dat allemaal hetzelfde of waar kan ik die nu vinden?

Dus ik hoop bij dit recept het voor iedereen makkelijk en duidelijk te maken (zonder yoghurtapparaat ;))

Ingrediënten

 • 1 pakje kokoscrème  (200 gram) (dus dat zijn de santen)
 • Twee probiotica-capsules ik gebruik die van bonusan (wil je graag een kortingscode? Stuur me dan even een bericht)
 • 350 ml liefst gefilterd water (of gebruik mineraalwater zonder bubbels/bruis)

vb van santen: santen  th.jpg

NOTA:

 • 1= Gebruik hiervoor een pakje santen van 100% kokos, zonder toevoegingen. vb deze kokoscreme van Amaizin. Klik hier om het online te bestellen. 
 • 2= probiotica capsules:  Om te fermenteren heb je bacteriën nodig. voorbeeld van probiotica bonusan darmocare pro, maar je kunt hier iedere goede probiotica voor gebruiken.
 • I.v.m. de weck pot! Gebruik een brandschone, glazen weckpot van minimaal 3/4 liter inclusief rubber ring die je goed kunt afsluiten. Spoel de pot voor het gebruik af met heet water.
 • wens je graag 10% korting op je bestelling van bonusan: stuur me een mailtje dan maak ik dat voor jou in orde!

Werkwijze

 1. Haal de santen uit de verpakking en doe het in een klein pannetje of bakje.
 2. Giet hier 350 ml kokend water overheen.
 3. Laat het 15 minuten rustig staan, de santen zal dan zijn gesmolten.
 4. Roer het geheel met een garde goed glad.
 5. Laat het afkoelen tot het lauw is.
 6. Open dan 2 probiotica-capsules door ze los te draaien en doe de inhoud hiervan bij de santen. De capsules zelf gebruik je dus niet!
 7. Roer nog een keer goed door met een garde en giet dit over in een schone weckpot .
 8. Laat dit 24 uur staan op een warme plek in huis. Boven de 20 graden is prima, dus in de zomer ergens in de keuken, in de winter ergens bij een verwarming. Dit is even uitproberen.
 9. Schud de pot af en toe even om als je hem ziet, maar open hem niet. Zet de pot na ongeveer 24 uur in de koelkast.
 10. Pas nu zal de yoghurt dik worden. Na nog eens 24 uur in de koelkast is het klaar. Open de pot voorzichtig, er zal wat druk op staan.
 11. Roer de yoghurt even door en schep eruit wat je nodig hebt.
 12. Hij is in de koelkast ongeveer vijf dagen houdbaar.
 13. smaakt super lekker op een topping op de suikervrije granola.

NOTA:

 • Wil je de yoghurt dikker dan kan je er een mespunt arrowroot of johannesbroodpitmeel aan toevoegen.
 • Voor een fris-zurig effect kan je er een beetje limoenrasp aan toevoegen.

Goede darmbacteriën smullen van gefermenteerde producten

Je doet je darmen geen groter plezier dan regelmatig gefermenteerde producten te eten. Gefermenteerde voedingsmiddelen brengen probiotica in je darmen, ofwel goede bacteriën. Je algehele gezondheid hangt af van de gezondheid van je darmen, inclusief je mentale en emotionele gezondheid. En de gezondheid van je darmen hangt af van het feit of jij je goede darmflora goed voedt. Dus ook je huid vaart er goed mee als je darmen optimaal werken ! Lees hier meer over in het boek Huidverjonging op maat.

Tempeh, miso, soja, tamari, kombucha, zuurkool en natuurlijk yoghurt zijn voorbeelden van gefermenteerde voedingsmiddelen. Door het bewerkingsproces van yoghurt in een fabriek ontstaat er echter een ander fermentatieproces dan wanneer je het zelf zou doen. De melkzuurbacteriën worden niet gevoed door gist, want gisten worden weggelaten omdat anders de verpakking zou gaan bollen. Het eindproduct heeft dan ook een andere werking op je darmen.

Meer gezonde recepten die zorgen voor een gezonde en stralende huid kan je lezen in het boek Huidverjonging op maat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven