Healthy “Pancake art” voor de Sint

Wil je het suikergoed wat beperken? En de periode van Sinterklaas gezonder aanpakken?  Of vind je het gewoon leuk om samen met de kinderen creatief bezig te zijn? 

Maak dan samen met de kinderen eens deze verrassende pannenkoektekening! Hiervoor gebruiken we natuurlijk de KPNI Foodie pannenkoekmix en wat pure chocolade. De pannenkoeken zijn lactose vrij, glutenvrij en vrij van soja, rijst, aardappel- en maïszetmeel.  De melen werden zorgvuldig gekozen uit noten (kokosnoot), zaden (lijnzaad en psyllium husk) en knollen (konjac) en bieden zo voldoende vezels voor een goede darmflora

Tot slot wil ik volgende boodschap even meegeven: het probleem is immers niet dat kinderen snoepen tijdens het Sintfeest. Wel dat ze het hele jaar door snoepen. Daardoor verliest snoep van de Sint zijn speciale betekenis. De alomtegenwoordigheid van ongezonde voedingsmiddelen gooit hier roet in het eten.  

Wij als ouders, opvoeders en vooral de industrie moeten hier het voorbeeld geven en moeten aan de slag gaan voor een gezondere omgeving en gezondere eetgewoontes.  “Wie zoet is, krijgt lekkers. Wie stout is de roe!” geldt ook voor ons.

Probeer dus gedurende de rest van het jaar wat bewuster om te gaan met voeding en kies voor gezonde kost op het dagelijks menu van je kinderen. Maak gezonde voeding ook aantrekkelijk. Wees creatief om van gezonde voeding iets speciaals te maken.

Lieve brave kindjes, geniet van het Sinterklaasfeest!!

Recept

  • Treat pannenkoekmix ( ontvang je korting met onderstaande registratie)
  • 8 bio eitjes
  • 1 l spuitwater
  • geurloze kokosolieom in te bakken
  • pure gesmolten chocolade of pure cacaopoeder

Klop in een grote kom alle ingrediënten (behalve de chocolade) tot een glad geheel. Zorg dat er geen brokjes meer in het beslag zitten. Giet  een deel van het beslag in een knijpfles of een flacon met een spuitmondje.  Voeg wat de gesmolten chocolade of cacaopoeder toe en schut goed met de fles totdat de chocolade helemaal egaal vermengd is met het beslag.

Verhit een koekenpan met wat kokosolie op een matig vuur. Begin de buitenste contouren te tekenen met het chocolade beslag in een anti-aanbak koekenpan. Wacht even en vul daarna de rest in met het andere beslag.  De pannenkoek is klaar om om te draaien wanneer hij kleine blaasjes vertoont.  

Bekijk het filmpje om wat inspiratie op te doen! 

Tip: begin altijd met de buitenste contour van je vorm.

Tip:  begin met een eenvoudige tekening bv. een hartje, een geschenkje, een bloem, een smiley,….  tot je de techniek onder de knie hebt en ga daarna over tot moeilijkere ontwerpen.

Tip: Wil je letters of woorden maken? Schrijf het woord dan in spiegelbeeld in de pan voor het mooiste resultaat!

Tip: Je kan de chocolade ook vervangen door gevriesdroogd fruit (of gevriesdroogd fruitpoeder) onder het beslag te mixen.  Zo krijgt je pannenkoek tekening leuke kleurtjes en een gezond smaakje!! (Zorg dat je het gevriesdroogd fruit goed met een staafmixen mixt, zodat er geen brokjes in het beslag zitten, die in het spuitmondje kunnen vastzitten.)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven