Geroosterd meergranenbrood met groene banaan en pure cacao vlokken

Het is vaak lastig om te variëren met broodbeleg, voornamelijk wanneer je gezond broodbeleg wil eten. Gelukkig hebben wij een origineel, gezond en erg lekker recept wat je als ontbijt maar ook als lunch kan eten. Het recept is gezond omdat het veel resistent zetmeel bevat. Resistent zetmeel is goed voor de darmen omdat het er voor zorgt dat je een beter verzadigd gevoel hebt. Voor meer informatie kan je onze artikelen over resistent zetmeel bekijken. Als je veel resistent zetmeel wil binnenkrijgen is het goed om groene bananen te eten. Deze bevatten namelijk erg veel resistent zetmeel. Nu denk je waarschijnlijk; groene bananen hebben nog niet veel smaak omdat ze nog niet rijp zijn. Maar laat je verrassen door het recept meergranenbrood met groene bananen!

Ingrediënten voor 1 portie

  • 2 sneetjes meergranenbrood
  • 1 groene banaan
  • 2 eetlepels pure cacao vlokken

Recept meergranenbrood maken

Voor het perfecte recept meergranenbrood met groene bananen is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

  1. Rooster het meergranenbrood in een broodrooster tot het een licht krokante laag krijgt. Zorg ervoor dat het meergranenbrood niet te lang in het broodrooster zit want dan smaakt het minder lekker in combinatie met de bananen.
  2. Pel de banaan en snij deze vervolgens in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.
  3. Leg de plakjes op de boterhammen of prak de plakjes banaan tot een mousse en verspreid deze over de boterhammen.
  4. Als laatste verspreid je de pure cacao vlokken over de banaan.

Geniet van het recept meergranenbrood, het lekkerste is om de boterhammen gelijk op te eten omdat anders de banaan gaat verkleuren en het brood minder knapperig wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven