Flatbrood van broccoli

Als alternatief voor brood had ik al eens de bloemkool flatbrood klaargemaakt.. vandaag eens een andere variant!

Glutenvrij !

Ingrediënten:

  • 1 broccoli (volledig )
  • 100 g amandelmeel
  • 4 eieren
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • peper en zout

Snijd de broccoli en de steel in stukjes. Doe de stukjes in de blender en mix fijn tot je ‘broccolirijst’ hebt. Voeg hier het amandelmeel, de eieren, de Provençaalse kruiden, peper en zout aan toe.

Neem een met bakpapier beklede ovenschaal en schep het beslag er in. Verdeel gelijkmatig.

Bak het broccolibrood een half uurtje in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Broccoli en de huid

Behalve detox en antikankerwerking heeft broccoli nog verscheidene andere gezondheidsbevorderende eigenschappen. De vezels in broccoli zorgen voor een goede spijsvertering en goede opnamen van alle belangrijke voedingsstoffen. Daarnaast wordt broccoli op dit moment onderzocht op zijn werking van het voorkomen van hart- en vaatziekten. Het lijkt daar zeer positief voor te zijn maar sluitende conclusies kunnen nog niet worden getrokken. Wat wel bekend is, is dat sulforafaan, een stof die in het lichaam wordt aangemaakt na het eten van broccoli, roodverbrande huid door de zon sneller doet herstellen. Broccoli is een groente die de aanmaak van vitamine D uit zonlicht bespoedigt.

Meer over vitaminen, mineralen en voedingsstoffen die goed zijn voor onze huid kan je vinden in het boek Huidverjonging op maat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven