Wat is de (peri)menopauze en welke geheimen worden verborgen gehouden?

Het is een reis die elke vrouw op haar eigen unieke manier ervaart, maar toch delen we allemaal een aantal van deze verborgen veranderingen.

👉 Veranderingen in de menstruatie

De weg naar de menopauze wordt vaak gemarkeerd door subtiele veranderingen in onze menstruatiecyclus. Voor sommigen wordt het een langzame afname, terwijl anderen een abrupt einde ervaren.

👉 Daling van je oestrogeen

Een van de meest ingrijpende veranderingen is de daling van ons geliefde oestrogeen. Het begint als een zachte bries, nauwelijks merkbaar, maar geleidelijk aan wordt het een krachtige golf die ons hele wezen omvat.

👉 Intensere stemmingswisselingen

Voor velen van ons is het alsof we opnieuw kennismaken met onze emoties, maar deze keer op een veel intensere manier. De stemmingswisselingen kunnen overweldigend zijn, maar ze herinneren ons er ook aan dat we nog steeds levendig zijn, dat we nog steeds voelen, diep en intens.

👉 Botverlies

Het is alsof de grond onder onze voeten langzaam begint weg te vallen, terwijl onze botten hun dichtheid verliezen. Het herinnert ons eraan hoe fragiel en kostbaar ons lichaam is, en hoe belangrijk het is om er goed voor te zorgen.

👉 Opvliegers

De hittegolven die ons overvallen, laten ons zweten en blozen, maar ze herinneren ons er ook aan dat we levendig zijn, dat ons lichaam leeft en ademt, ook al voelt het soms alsof het ons in de steek laat.

👉 Haarverlies & huidverslapping

Ons haar verandert, net als onze huid. Het is een teken van de tijd die voorbijgaat, van het leven dat we hebben geleefd en nog steeds leven. Het herinnert ons eraan dat schoonheid niet statisch is, maar evolueert met elke fase van ons leven. Enkele huidveranderingen:

 1. Verlies van elasticiteit: Een van de meest opvallende veranderingen is het verlies van elasticiteit in de huid. Dit kan leiden tot het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels, vooral rond de ogen, mond en hals.
 2. Droogheid: Door een afname van oestrogeen kan de huid droger aanvoelen dan voorheen. Dit kan leiden tot schilfering, jeuk en een doffe teint.
 3. Verlies van stevigheid: Naarmate de productie van collageen afneemt, kan de huid haar stevigheid verliezen. Dit kan resulteren in een slappere uitstraling en het ontstaan van verzakkingen, vooral rond de kaaklijn en wangen.
 4. Veranderingen in textuur: Sommige vrouwen merken veranderingen in de textuur van hun huid op tijdens de perimenopauze. Dit kan variëren van ruwheid tot een ongelijkmatige teint.
 5. Gevoeligheid: Door hormonale schommelingen kan de huid gevoeliger worden voor externe factoren zoals zonlicht, wind en chemicaliën in huidverzorgingsproducten.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle vrouwen dezelfde veranderingen zullen ervaren, en de ernst ervan kan variëren van persoon tot persoon. Het handhaven van een goede huidverzorgingsroutine en het gebruik van producten die specifiek zijn ontworpen voor de behoeften van de rijpere huid kan helpen om deze veranderingen te minimaliseren en de huid gezond en stralend te houden tijdens de perimenopauze. Bekijk hier de gratis masterclass

👉Daling van je metabolisme

Onze stofwisseling vertraagt, ons lichaam verandert. Het is een herinnering aan de cycli van het leven, aan de constant veranderende natuur van ons bestaan. Het herinnert ons eraan dat we moeten accepteren en omarmen wat komt, met gratie en moed.

👉 Intieme zorgen

De intieme zorgen die vaak onbesproken blijven, maar zo belangrijk zijn. Ze herinneren ons eraan dat ons lichaam, ons wezen, niet alleen bestaat uit wat anderen zien, maar ook uit wat we voelen, diep van binnen. Ze herinneren ons eraan dat we zorgzaam moeten zijn, niet alleen voor anderen, maar ook voor onszelf.

Gezonde lever, stralende huid 

Een stralende huid is een weerspiegeling van een gezonde lever. Omarm je lever voor een stralende teint. De wetenschap bevestigt dat er slechts één waarheid is: het begint allemaal van binnenuit.  

Jouw hormonenfabriek in balans 

Je lever is niet slechts een filter, het is een hormonenfabriek. Hormonen zoals insuline, cortisol en oestrogeen worden allemaal verwerkt door de lever. Werkt de lever niet optimaal, dan leidt dit tot een hormonale disbalans. 

Love your liver, lose the weight  

Wanneer de lever overbelast is, zal deze niet goed werken en de capaciteit van het lichaam om vetten af te breken beïnvloeden. Dit kan leiden tot gewichtstoename en moeilijkheden bij gewichtsverlies.

Onze voedingstips tijdens de (peri)menopauze: 

 •  Ontdek natuurlijke calciumboosters: amandelen, chiazaden, groene bladgroenten, muskaatpompoen, sinaasappelsap en zoete aardappelen.
 •  Pas je voeding aan: verminder cafeïne, kies kalmerende dranken voor een betere slaap
 •  Blijf gehydrateerd met water of hydraterende thee, en vermijd uitdrogende dranken zoals alcohol, sappen en koffie.
 • Kies voor meer eiwitten voor het behoud van spiermassa: wat kan helpen om de lichaamssamenstelling te behouden en de stofwisseling te ondersteunen. Daarnaast zorgt voldoende eiwitinname, in combinatie met andere voedingsstoffen zoals calcium en vitamine D, voor het behoud van sterke botten. 
 • Eiwitten zijn je geheime wapen voor jouw verzadigingsgevoel, wat weer bijdraagt aan de strijd tegen extra kilo’s. Met het vertragen van je metabolisme tijdens de menopauze, kan het behouden van een gezond gewicht een uitdaging zijn, maar eiwitten staan aan jouw kant.
 • Supplementen met superkrachten:
  Ontdek de juiste supplementen met adaptogene kruiden zoals Maca en Ashwagandha, die op natuurlijke wijze je welzijn verbeteren.


(Peri) Menopause Pack

De pack Detox Boost + Balance Me + Fat Burner bevat een Lipogluthatox™ lever detox, nutriënten voor het herstel van jouw hormonale balans en ondersteunt de natuurlijke vetverbranding.

 • Optimale vetvertering
 • Natuurlijke ontgifting
 • Vermindert opvliegers
 • Fysieke & mentale harmonie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven