Zelf testen afnemen en de resultaten inzien:

Meten is weten. Je kan een inzicht krijgen in je gezondheid door middel van onderstaande bloed- en speekseltesten. Deze testen kan je gemakkelijk zelf bestellen en afnemen. De uitslag krijg je direct na het doen van de test of later van het lab via e-mail. De uitslagen geven overzichtelijke informatie over jouw waarden ten opzichte van de normaalwaarden. Deze testen zouden duidelijk genoeg moeten zijn om ze zelf te kunnen interpreteren. Wil je een therapieplan daarbij dan kan dat natuurlijk via mij. Voor het krijgen van een inzicht in je neurotransmitters kan je gratis de vragenlijst downloaden onderaan deze pagina.

Indien je beter begrijpt hoe jouw lichaam werkt en wat jouw lichaam nodig heeft om optimaal te werken dan is het veel gemakkelijker om bewuste voedingskeuzes te maken.

Laat mij je helpen om deze gezonde keuzes te maken.



De thuistesten :

Oestrogeen en progesteron balans

Oestrogeen dominantie is een relatief te veel aan oestrogenen t.o.v. progesteron. Deze test staat bovenaan omdat die verhouding super belangrijk is. De vragenlijst in ons programma geeft een goede indruk maar een labtest is het allerbeste. Bij een teveel aan oestrogeen ervaar je tal van hormonale klachten. Gelukkig kunnen we de balans wel weer herstellen. Neem deze test af op dag 19, 20 of 21, uitgaande van een normale cyclus van gemiddeld 28 dagen.

Hormoon profiel vrouw

De test geeft inzicht in de hormonen progesteron, cortisol en DHEA. Progesteron is een vrouwelijk geslachtshormoon. Bij een tekort heb je klachten zoals PMS, verminderde vruchtbaarheid, onregelmatige cyclus en prikkelbaarheid. Als cortisol uit balans is ervaar je stemmingswisselingen of ben je prikkelbaar. Deze hormonen hebben dan ook direct verband. Evenals DHEA. Vandaar dat deze test de balans tussen de drie laat zien. 

Testosteron

Testosteron is het mannelijk geslachtshormoon die vrouwen ook bezitten. Als je te veel of te weinig hiervan hebt ervaar je klachten zoals acne, verminderd libido, mannelijke kaalheid, moeheid of snel aankomen in gewicht of juist niet kunnen afvallen, verminderde vruchtbaarheid en overbeharing. Juist omdat testosteron een relatie heeft met vruchtbaarheid zijn we blij dat ook voor de vrouw er een dergelijke test bestaat.

Cortisol (stresshormoon)

Cortisol is ons stresshormoon en ligt daarmee aan de basis van alle hormonale klachten. Als je alle leefregels en voedingsadviezen opvolgt maar je cortisolwaarden zijn hoog dan is het onbegonnen werk. Bij een disbalans van cortisol ben je; regelmatig snel geïrriteerd, ‘s ochtends niet uitgerust, rond 16.00 uur erg moe maar heb je ’s avonds moeite met in slaap vallen, heb je overmatige transpiratie en/of hartkloppingen.

Schildklierwaarden

De schildklier is een klein maar super belangrijk orgaan wat bij disfunctie voor vervelende klachten kan zorgen. Het heeft bijvoorbeeld invloed op lichaamsgewicht en -temperatuur, energiehuishouding, vruchtbaarheid en de gemoedstoestand. Het heeft daarom een direct verband met de hormonale balans. Deze test geeft je informatie over jouw TSH, FT3 en FT4 hormonen. Een belangrijke en populaire test.

Vitamine B12 (actieve vorm!)

Een B12 tekort wordt vaak in verband gebracht met chronische vermoeidheid, concentratie stoornissen of niet op de juiste woorden kunnen komen en tintelingen. Met deze vitamine B12 Holo-TC test (test voor het actieve B12) wordt een tekort aan B12 veel eerder aangetoond dan de regulier B12 testen doen. Als je B12 via je huisarts willen laten testen is het ook verstandig om altijd een Holo-TC aan te vragen.

Vitamine D

Vitamine D is een pro-hormoon. Het is belangrijk voor het immuunsysteem, onze botten i.v.m. de opname van calcium uit voeding en voor goede spierfuncties. Daarnaast heeft vitamine D invloed op de gemoedstoestand (vaak tekort bij depressie) en nachtrust. We zien vaak een tekort. Zeker in of na onze winters. Zie suppletie info.

IJzer

IJzertekort komt veel voor bij vrouwen in de vruchtbare jaren. Dat heeft mede te maken met de menstruaties en/of tussentijds bloedverlies. Ijzer heeft vele functies. Het is onderdeel van de rode bloedcellen. Bij een tekort is iemand meestal extreem moe en is er vaak sprake van zogenaamde bloedarmoede. 

Magnesium

Magnesium is het mineraal met de meeste lichaamsfuncties. Het heeft invloed op bijna al onze regelsystemen. Tekorten zien we dagelijks aangezien magnesium aan de ene kant wordt geroofd bij stress en aan de andere kant onvoldoende in voeding zit. Suppleren van magnesium is altijd een goed idee. Zie hier.

Insulineresistentie (bloedsuiker)

Insulineresistentie is het voorstadium van diabetes type 2. Insulineresistentie betekend dat je ongevoelig bent geworden voor insuline waarbij je weinig energie hebt, veel trek in zoetigheid, niet tot nauwelijks kunt afvallen, de bekende suikerdips ervaart en/of chagrijnig wordt als je eten te laat op tafel staat. Iets wat velen waarschijnlijk zullen herkennen en het komt dan ook meer voor dan je in eerste instantie zou denken. Ook dit kunnen we goed behandelen.

Omega 3 (en verhouding 3 : 6)

Omega 3 is essentieel voor ons hart, het brein en onze hormonen. Bovendien remt het ontstekingen. Bij een zwangerschap en het geven van borstvoeding is omega 3 ook onmisbaar. Voor een goede verhouding van omega 3 : 6 zouden we 5 keer per vette vis (omega 3) moeten eten. Zonnebloemolie, maisolie en pinda’s bevatten omega 6, producten die we juist wel veel binnenkrijgen. Omdat omega 3 erg goed is en bijna altijd tekort kan je ook direct starten met het aanvullen. 

Voedselintolerantie test (46 voedingsmiddelen)

Deze test geeft inzicht in de gevoeligheid voor o.a. gluten, koe zuivel, soja, pinda’s, peulvruchten, gist, noten, ei en verschillende groenten – en fruit soorten.  Een voedselintolerantie test is iets anders dan een allergie test. De laatste gaat via een arts en is bij 2% van de Nederlanders positief. Deze intolerantie test laat veelvuldig positieve markers zien en m.b.v. kleur ook of er een lichte -, middel – of forse intolerantie is. 

Microbioom test

Een goede werking van je darmen is belangrijk voor je gezondheid. Meer specifiek, in je darm leven honderden verschillende soorten bacteriën die belangrijk zijn voor je gezondheid. Ook wordt de samenstelling van het microbioom in verband gebracht met verschillende aandoeningen zoals overgewicht, een hoge bloeddruk en diabetes type 2. Het microbioom hangt dus niet alleen samen met je darmgezondheid, maar ook met je gezondheid in het algemeen.

Lekkende darm test

Een zonuline test vertelt je meer over de conditie van je darmwand

Een mechanisme in de darmwand zorgt ervoor dat bepaalde stoffen in de darmen blijven en niet in de rest van het lichaam terecht kunnen komen. Dit systeem is belangrijk omdat deze stoffen buiten de darm een ontstekingsreactie kunnen oproepen. Als de afsluiting waar dit systeem normaal gesproken voor zorgt niet meer goed werkt, spreken we van een lekkende darm. 

Neurotransmitters kunnen in kaart gebracht worden met behulp van een vragenlijst. Namelijk de Bravermantest. Dit is een wereldwijd gebruikte, lang lijst met vragen, opgesteld door Dr. Eric Braverman. Onderscheid wordt gemaakt in aard en aanleg en je huidige situatie, respectievelijk deel A en deel B. Deel A zou altijd dezelfde uitslag moeten geven en wordt eenmalig ingevuld. Deel B zou je na een half jaar kunnen herhalen ter vergelijk, zeker als er een behandeling is geweest. Tekorten kunnen we namelijk aanvullen. Vraag dat aan je therapeut. NOOT: download deze test enkel vanaf een computer.

Winkelwagen
Scroll naar boven