Karoline Van de Mergel

Ik ben huidtherapeut, orthomoleculaire voedingscoach, docent en motivatie spreker. Ik ben auteur van het boek: “Huidverjonging op maat.” en schrijf o.a. artikels voor de gezondheids-site www.gezond.be.

Mijn grootste passie is mensen te inspireren en helpen met een gezondere leefstijl en een gezonde, stralende huid. Zowel met voeding, suppletie als verzorging kan je een gezonde en stralende huid bekomen.

Vanuit mijn eigen struggle om mijn insulineresistentie onder controle te krijgen vloeide het traject: Herstel je hormonen en kom terug in balans. Het jarenlange lesgeven bracht me tot de academie voor andere professionals.


Ik hou niet van smoesjes. Als je iets niet wilt doen, zeg het. Wees altijd eerlijk en vooral tegen jezelf!

Ik hou van witte tulpen, roze pioenrozen, chocolade en reizen.

I walk my talk. Ik vind het lastig om iets te leren van iemand die niet weet waarover ze spreekt. Alle kennis die ik doorgeef, heb ik doorleefd en is vanuit mijn passie geschreven.

Ik lees liever een boek dan tv kijken. Verzorging en een lekker bad zijn genietende momenten voor me.

Ik geloof in glitter en confetti strooien over alles wat je doet. Met andere woorden: ALWAYS be kind.

Mijn hele leven of toch zo lang ik me kan herinneren, ben ik bezig met “het stralende” van de persoon, een “stralend mens” daar hou ik van. Zowel vanuit de binnen- als buitenkant. Dit met een gezonde en stralende huid als resultaat. Ik maakte er dan ook mijn beroep van. (ik sta zowel in de praktijk: Beautyfulskin (huidverjonging, huidverbetering en permanente ontharing), alsook begeleid ik andere zelfstandigen met lezingen en academies: (academie voor professionals)

Mijn grootste passie is dan ook mensen te inspireren en helpen met een gezondere leefstijl en een gezonde, stralende huid en lichaam. Voeding is daar onmogelijk van los te koppelen. Ik neem de huidverzorging van buiten uit  ook steeds samen met de verzorging van je lichaam van de binnenkant en combineer in de praktijk daarom orthomoleculaire therapie, gezonde voeding met de verzorging van de binnen-en buitenkant.4 oktober 2021 stond mijn leven stil. Ik verloor mijn broer aan een korte maar zeer intense strijd tegen kanker. Ik kon het niet geloven dat ik mijn allerliefste buddy verloor aan een ongeneeslijke maar vooral onrechtvaardige strijd. Iemand die je zo graag ziet, letterlijk zien opgevreten worden door kanker, maakte zoveel verdriet in mij los dat ik volledig blokkeerde. Dit afscheid heeft een enorme impact gehad op mijn dagelijks leven op mijn lichaam en mijn geest!

Ondanks ik vrij gezond leef en hier altijd wel bewust mee bezig ben geweest. Belandde ik terug op het pad die ik een 15 jaar geleden had doorlopen (na het verlies van mijn mama). Insulineresistentie, neiging naar diabetes 2, letterlijk opgeblazen zijn en de kilo’s vlogen erbij. Het was alsof mijn lichaam terug in alles blokkeerde. Het patroon was alvast duidelijk, een groot verdriet/ shock doet mijn lichaam innerlijk blokkeren.

15 jaar geleden koos ik niet voor medicatie maar voor een gezonde aanpak door mijn voedingspatroon en leefstijl aan te pakken. Ik bestudeerde het hormonenstelsel, volgde heel wat cursussen en verslond boeken over deze materie. Ik ging hiervoor samenwerken met een collega therapeut. Ik liet me begeleiden door mijn kinesioloog en met het gewenste resultaat : Ik kreeg mezelf terug op de rails! Vanuit deze ervaring en kennis ontstond het “Herstel je hormonen programma”. Ondertussen is het heel erg duidelijk dat onze leefstijl een belangrijk iets is om aandacht aan te schenken wanneer ons lichaam of onze huid tegenpruttelt. Met de aanpak van onze leefstijl kunnen we dus heel wat bereiken.

En nu wil ik jou leren kennen!

Nu jij me leerde kennen, wil ik je ook graag leren kennen!
Als je al lid bent van de besloten facebookgroep SCHITTER EN STRAAL, dan ben je zo goed als familie… en ik ben nieuwsgierig van aard. Dus stel jezelf even voor in de groep. Wie ben je, waar hou je van en wat is jouw grootste struggle?

Winkelwagen
Scroll naar boven