Zelf je wenkbrauwen in vorm houden

Hoe maak je zelf de perfecte wenkbrauwen? Deze vraag krijg ik vaak in de praktijk.

Om de wenkbrauwen zelf goed in vorm te houden heb je in ieder geval het volgende nodig: een pincet, een wenkbrauwpotlood en eventueel een schaartje.

Stap 1. De vorm van de wenkbrauw

De vorm van de wenkbrauwen is enorm bepalend voor je uitstraling. Ging je regelmatig naar een schoonheidsspecialiste of brow artist? Dan zijn jouw wenkbrauwen waarschijnlijk goed in vorm gebracht, en kun je proberen deze vorm aan te houden. Wil je jouw wenkbrauwen goed in vorm brengen? Pak er dan een wenkbrauwpotlood bij en volg onderstaande tips op in stap 2.

Stap 2. Gebruik een wenkbrauwpotlood

Begin allereerst met het slijpen van het wenkbrauwpotlood, zodat je fijne, scherpe lijntjes kunt zetten. Door de gewenste vorm van de wenkbrauw te tekenen, kun je straks gemakkelijk zien waar je eventueel nog kunt epileren of haartjes bij kunt werken.

1. Leg een potlood langs je neus en de binnenste ooghoek. Op deze lijn zou de wenkbrauw moeten beginnen. Zit hier een klein streepje.

2. Maak nu een lijntje aan de onderzijde van de wenkbrauw. Zet niet een lange harde lijn, maar zorg voor een natuurlijke lijn door met korte strookjes te werken.

3. Bepaal de hoek, ofwel het hoogste punt van de wenkbrauw. Zet hier ook weer een klein streepje. Tip: je kunt de hoek ook goed bepalen door een potloog diagonaal naast de neus te plaatsen, over de pupil.

4. Zet vervolgens een lijn langs de bovenzijde van de wenkbrauw.

5. Teken het puntje van de wenkbrauw. Tip: de wenkbrauw loopt meestal niet verder door de de buitenhoek van het oog. Leg ook hier weer een potlood vanaf de neus langs de buitenste ooghoek. 

Op onderstaande afbeelding zie je een goed voorbeeld van een perfect geschetste wenkbrauw. Tevreden met het resultaat van de getekende wenkbrauw? Ga dan verder naar stap 3.

Stap 3. Epileer en trim

Nu je de vorm heb uitgetekend, kun je heel goed zien welke haartjes er geëpileerd kunnen worden, of welke haartjes je bij dient te knippen. Zorg er voor dat je een schoon en scherp pincet hebt en verwijder die haartjes die buiten de getekende wenkbrauwen vallen. Wellicht heb je af en toe een wat langer wenkbrauwhaartje die buiten de getekende vorm valt. Indien nodig, kun je dit iets bijknippen met een schaartje.

Stap 4. Vul de wenkbrauwen in

Nu je de wenkbrauwen hebt getrimd en geëpileerd, kun je de wenkbrauw naar wens verder invullen. Begin met schone wenkbrauwen, en teken de wenkbrauwen indien gewenst bij met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder. Om de wenkbrauwhaartjes gedurende de dag op haar plaats te houden, kun je een  wenkbrauwgel aanbrengen.

Twijfel je toch… maak dan alvast je afspraak : info@beautyfulskin.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven