Salicylzuur – Zeer effectief & extreem zacht

Wanneer het gaat om de behandeling van acne, post-acnelittekens en andere manifestaties van een vette huid, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de zuurgraad in de formules, die niet altijd is afgestemd op de huidconditie. Het juiste en effectieve gebruik van dit zuur vereist enige kennis, dus hier is de informatie die we hebben samengesteld:

Salicylzuur

Afkomstig van de schors van de wilgboom. Het is in staat keratine – het eiwit dat de huidcellen opbouwt – af te breken. Onder de vele zuren in huidverzorgingsproducten is dit het enige zuur dat kan functioneren in een vette omgeving en in de poriën kan doordringen om keratinebundels af te breken, overtollige olie die zich in de poriën heeft opgehoopt te laten smelten en dode cellen te exfoliëren. Het gebruik van salicylzuur zal een frisse, gladde en gezondere huid onthullen.

Voor wie is het geschikt?

Iedereen die te maken heeft met manifestaties van een vette huid en acne. Het reinigt vanaf de diepte van de poriën, elimineert overtollige olie en helpt ontstekingen en huidaandoeningen te behandelen. Wanneer het doordringt in de diepere lagen van de huid, veroorzaakt het ook peeling die leidt tot behandeling van hyperpigmentatie en vermindert het de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Ondanks dat het efficiënt is, is het niet agressief in concentraties van 1%-2%.

Voor wie is het niet geschikt?

Iedereen met een droge of gedehydrateerde huid, omdat het de toestand kan verergeren. In gevallen van atopische ontsteking, tijdens zwangerschap of borstvoeding, huidinfecties, chronische ziekten en inname van krachtige medicijnen, zoek advies van een arts.

Hoe werkt het?

Salicylzuur dringt de huid binnen en breekt lipiden af die dode huidcellen aan elkaar plakken, wat de poriën kan verstoppen en tot acne kan leiden.

Speciale aandacht vereist

  • Alleen aanbrengen op de aangetaste gebieden
  • Vermijd het gebied rond de ogen
  • Begin met geleidelijk gebruik 2-3 keer per week en verhoog tot dagelijks gebruik alleen wanneer comfortabel
  • Gebruik het niet samen met andere zuren of peelings

Aanbevelingen van Christina-experts

Vlekken, puistjes, littekens, mee-eters? BioPhyto Normalizing Night Cream zal de huid in evenwicht brengen, rehabiliteren en egaliseren, terwijl het celregeneratie stimuleert en de vorming van mee-eters voorkomt.

Droge en ruwe huid? BioPhyto Herbal Complex met een zuurcomplex en kruidenextracten zal dode cellen verwijderen, de huid van binnenuit zuiveren en nieuwe, frisse huid onthullen.

Manifestaties van een vette huid en terugkerende acne-uitbraken? Comodex Renew & Repair Night Treatment zal celregeneratie stimuleren zonder irritatie te veroorzaken en ontsteking en bacteriële proliferatie voorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven