pH-waarde van de huid herstellen: Breng de zuurtegraad in balans

Onze huid wordt van nature beschermd tegen invloeden van buitenaf en dat komt door de pH-waarde. Dit wordt ook wel de zuurtegraad genoemd. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de huid op peil blijft. Als de zuurtegraad van de huid verstoord wordt, kunnen er huidproblemen ontstaan. Na het reinigen van de huid is het belangrijk dat we de pH-waarde van de huid herstellen. Zo zorg je ervoor dat de zuurtegraad in balans blijft en dat je geen last krijgt van bijvoorbeeld ontstekingen. De zuurtegraad is voor onze huid ontzettend belangrijk en daarom moeten we hier goed voor zorgen.

WAT IS DE PH-WAARDE VAN DE HUID?

De pH-waarde huid is de zuurtegraad van de huid. Het is het bovenste laagje van onze huid. Deze bestaat uit talg, zweet en dode huidcellen. Gemiddeld ligt de pH-waarde van de huid rond de 5,5. Als de zuurtegraad verlaagd of verhoogd, is de huid erg kwetsbaar. 

Dit is ook goed te merken naarmate we ouder worden. Als we ouder worden zal de pH-waarde van de huid veranderen. De zuurmantel neemt af en daardoor wordt de huid minder zuur. Daardoor zal de huid droger worden, maar zal ook sneller fijne lijntjes en rimpeltjes laten zien. Als je de pH-waarde van een rijpe huid vergelijkt met een normale huid, zal je duidelijk dit verschil kunnen zien.

WAAROM DE PH-WAARDE VAN DE HUID HERSTELLEN?

Het is onze taak om ervoor te zorgen dat onze pH-waarde huid niet verlaagd of juist verhoogd wordt. Er kunnen namelijk huidproblemen ontstaan als de zuurtegraad van de huid verstoord wordt. Denk aan acne, eczeem of rosacea. Dit zijn allemaal huidproblemen die we willen voorkomen. 

Na het reinigen van de huid is het dus heel belangrijk dat we de pH-waarde van de huid terug in balans brengen. Doen we dit niet? Dan zal de pH-waarde verstoord worden en dit zal al snel aan de huid terug te zien zijn. Dit begint met droogte plekjes of bijvoorbeeld met onzuiverheden.

Als je niet ingrijpt zal dit binnen de kortste keren tot een serieus huidprobleem kunnen leiden. De pH-waarde is voor onze huid ontzettend belangrijk en daarom moeten we ervoor zorgen dat deze altijd hersteld wordt en op peil wordt gehouden.

ZO HERSTEL JE DE PH-WAARDE VAN JOUW HUID

Iedereen heeft een pH-waarde, dus iedereen moet deze goed onderhouden. Je kunt de pH-waarde van de huid herstellen met onder andere skincare producten. 

Als je de zuurtegraad van de huid wilt herstellen, is het belangrijk om te weten hoe je dit moet doen. 

Vervolgens is het ook handig om te weten hoe je de zuurtegraad van de huid kan onderhouden en in balans kan laten. Hieronder neem ik met je door wat je kunt doen om de pH-waarde huid te herstellen.

KIES DE JUISTE SKINCARE PRODUCTEN

Voordat je begint met jouw skincare routine, is het heel belangrijk om te kijken naar de skincare producten die je gebruikt. Het is belangrijk dat je de juiste producten gebruikt, die jouw pH-waarde huid zo min mogelijk aantasten. In veel reinigers zit een hoge pH-waarde van 8 of hoger. Dit kan de zuurtegraad van onze huid erg verstoren. Een veel te agressieve reiniging is voor de huid niet goed. Je zal hier al snel huidproblemen mee kunnen veroorzaken als je na het reinigen de zuurtegraad niet herstelt.

Daarnaast is het erg belangrijk om goed op te letten met kraanwater. Het kraanwater in België heeft een gemiddelde pH-waarde van 8. Elke keer als je je gezicht wast met water of een douche neemt, zal de zuurtegraad van de huid verstoord worden. (bron)

Als de zuurtegraad eenmaal verstoord is, kan het al snel 24 uur of zelfs langer duren vooraleer dat deze weer hersteld is. Gebruikt tijdens het reinigen van je gezicht alleen lauwwarm water en herstel de pH-waarde direct nadat je het reinigingsproduct van de huid verwijderd hebt. Zo voorkom je een verstoorde zuurtegraad die moeilijk terug in balans kan worden gebracht.

Kijk ook goed uit met producten waar alcohol in zit. Vermijd skincare producten waar alcohol in verwerkt zit. Alcohol droogt de huid sterk uit en verstoort de zuurtegraad direct. Als je skincare producten gebruikt waar alcohol in verwerkt zit, zal het steeds moeilijker worden om de zuurtegraad terug in balans te brengen. Het gebruik van de juiste skincare producten is dus zeer belangrijk als je jouw pH-waarde van de huid in balans wilt houden.

BRENG DE PH-WAARDE IN BALANS

Het terug in balans brengen van de pH-waarde huid kan door middel van een lotion als skincare product. Een lotion zorgt ervoor dat de poriën van de huid na het reinigen weer sluiten en dat de pH-waarde huid hersteld wordt. Zo voorkom je direct dat huid verstoord wordt en je vermijdt op die manier huidproblemen waar je liever niet mee te maken wilt krijgen. 

Je kunt een lotion aanbrengen op een watje en dit vervolgens zachtjes op de huid aanbrengen. Er bestaan ook lotions in de vorm van een spray. Dit is eigenlijk de beste manier van het aanbrengen van een lotion. Een spray kan namelijk zachtjes over de huid verneveld worden, waardoor de huid zelf niet aangeraakt hoeft te worden.

Dit is voornamelijk gunstig bij een vette huid met ontstekingen. Als er te veel met een watje gewreven wordt over huid, zullen de ontstekingen open kunnen gaan en zo kunnen bacteriën zich verspreiden en nieuwe ontstekingen veroorzaken. 

Ook bij andere huidtypes, bijvoorbeeld bij de droge huid, is een lotion in de vorm van een spray heel fijn te gebruiken. Kies voor een verzorgende lotion die eenvoudig aangebracht kan worden om zo de pH-waarde huid terug in balans te brengen.

BEHOUD EEN GOEDE ZUURTEGRAAD BALANS

Heb je jouw pH-waarde huid terug in balans kunnen brengen en goed kunnen herstellen? Dan is het belangrijk dat je dit zo houdt. 

Behoud een goede zuurtegraad balans om huidproblemen te voorkomen. Om de pH-waarde van de huid goed in balans te kunnen houden, is het belangrijk om de juiste skincare producten te gebruiken. 

Breng na elke reiniging een lotion aan en hydrateer de huid goed. Daarnaast kun je de zuurtegraad van de huid ook in balans houden door op je voeding te letten. Vermijd verzurende voeding om de zuurtegraad niet te verstoren. Denk daarbij aan ei, suiker, vlees, zuivel en gebakken voedsel.

Om de zuurtegraad van de huid goed in balans te houden, is het belangrijk om je huid niet te wassen met zeep. Zeep droogt de huid sterk uit en zorgt ervoor dat de zuurtegraad aangetast wordt. Vaak heeft zeep een pH-waarde van ongeveer 9. Daardoor is de huid na het wassen met zeep minder zuur, waardoor de huid vatbaar is voor infecties. Meer weten over welke voeding en/of supplementen je kan inzetten bij huidproblemen? Bekijk mijn masterclass Voeding en supplementen inzetten bij huidproblemen.

HOE WEET JE OF JOUW HUID DE JUISTE PH-WAARDE HEEFT?

Meten is weten. Voordat je producten en lotions gaat gebruiken om de zuurtegraad van de huid te herstellen, is het belangrijk om te weten welke pH-waarde je precies hebt. 

Je kunt de zuurtegraad van de huid meten met bijvoorbeeld de lakmoesproef. Lakmoes is een blauw-violette kleurstof. Deze kleurt rood als hij met zure vloeistoffen in aanraking komt. Hij kleurt blauw als het basisch of alkalisch is. 

De zuurtegraad kan ook gemeten worden met een apparaatje. Dit wordt steeds vaker gebruikt door schoonheidsspecialistes. De zuurtegraad wordt gemeten op basis van een schaal. Deze schaal loopt van 0 t/m 14. Alles onder de 7 is zuur, 7 is neutraal en alles boven de 7 is alkalisch. De pH-waarde van de huid moet tussen de 4,5 en de 5,5 liggen.

ZUURTEGRAAD IN BALANS? TIJD OM TE HYDRATEREN!

Is de zuurtegraad van de huid in balans? Dan is het belangrijk dat deze goed gehydrateerd blijft. De huid kun je hydrateren van buitenaf, maar ook van binnenuit. 

Om de huid van binnenuit te hydrateren is het belangrijk om veel water te drinken. Zo kunnen de cellen in de huid het vochtgehalte beter op peil houden en ook kunnen ze het vocht beter vasthouden. Als je eveneens de huid van buitenaf wilt hydrateren, is het zaak om hier de juiste skincare producten voor te gebruiken.

Gebruik bijvoorbeeld een serum en/of een crème waar hyaluronzuur in verwerkt zit. Dit is een lichaamseigen stofje dat ervoor zorgt dat de cellen het vocht vasthouden en dat de huidbarrière hersteld wordt. 

Daarnaast zorgt hyaluronzuur ervoor dat de huid stevig en elastisch blijft. De huid hydrateren is belangrijk, zodat je geen trekkerig gevoel krijgt of droogte plekken. Streef ernaar dat het vochtgehalte van de huid goed op peil gehouden wordt. Zo voorkom je dat er door een te kort aan vocht huidproblemen ontstaan.

IN HET KORT:

In onze zoektocht naar een gezonde en stralende huid is het herstellen en behouden van de juiste pH-waarde van essentieel belang. De zuurtegraad, die een natuurlijke bescherming biedt tegen externe invloeden, is cruciaal om huidproblemen te voorkomen. Op www.karolinevandemergel.com vind je een selectie van skincare producten die speciaal zijn ontworpen om de pH-waarde van jouw huid in balans te houden.

Het proces begint met het kiezen van de juiste skincare producten, vermijden van agressieve reinigers en het bewust zijn van de invloed van kraanwater. Op de website vind je hoogwaardige lotions die helpen de pH-waarde van de huid te herstellen en te behouden. Door deze producten op te nemen in je dagelijkse routine, zorg je ervoor dat je huid gezond blijft en mogelijke huidproblemen voorkomt.

Blijf niet alleen afhankelijk van externe zorg; behoud ook een goede zuurtegraad balans door bewuste voedingskeuzes en hydratatie, zowel van binnenuit door voldoende water te drinken als van buitenaf met geschikte skincare producten. Bekijk HIER de producten die ik selecteerde want we begrijpen het belang van een gezonde pH-waarde voor jouw huid, en deze producten zijn ontworpen om je te helpen stralen met een goed uitgebalanceerde huid.

Investeer in de gezondheid van je huid en ontdek de producten op de webshop. Hier vind je alles wat je nodig hebt om de pH-waarde van je huid te koesteren en te behouden, zodat je kunt genieten van een stralende en gezonde huid, ongeacht je leeftijd.

Vergeet niet: met de juiste zorg blijft jouw huid in balans en klaar om te stralen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven