Je huid… doe voorzichtig aan.

Al zeggen we allemaal wel dat we onze huid goed verzorgen en zijn we nog zo voorzichtig met onze huid, je beschadigt hem al snel zonder dat je het door hebt.

En het klopt, zonder dat ik (en jij waarschijnlijk ook) het weet, doe ik onbewust een aantal handelingen per dag – fouten zeg maar – die mijn huid negatief beïnvloeden. Ik som ze hieronder even op:

Je zit te veel aan je huid.

dus … ja ik hoor het vaak… puistjes MOETEN gewoon open … niet doen dus!

Wanneer je een puistje, bultje of ingegroeid haartje hebt zitten, blijf er dan vooral af.

Wanneer je er zelf aan gaat zitten krabben, het probeert uit te knijpen of probeert weg te halen heb je grote kans dat je dit compleet verkeerd aanpakt en blijvende schade zoals littekens achter laat. Zonde!

Was je huid voorzichtig én niet te vaak.

Maar wanneer je je huid te vaak wast of met de verkeerde producten wast zal je huid op den duur gevoelig gaan reageren.Je huid reageert namelijk bijna direct op wat er op wordt gesmeerd of op aan wordt gebracht. Ga dus zeker voor een dagelijkse reiniging , ja ’s morgens EN ’s avonds… maar met een product die geschikt is voor jouw huid! Lees hier alles over in het boek Huidverjonging op maat.

Gebruik niet het hele jaar door dezelfde producten.

Want net zoals je je garderobe aanpast aan de verschillende seizoenen is het ook belangrijk dat je je verzorgingsproducten aanpast aan een nieuw seizoen. In de herfst moet je meer scrubben dan de voorgaande maanden, zodat je eventuele zonneschade kunt verhelpen. In de winter is zijn hydraterende producten hét belangrijkste. Ook al gebruik je normaal gezien geen extra hydraterende producten, het is beter voor jou en je huid om bij koude temperaturen uitdroging te voorkomen. Maak in de lente een grote lenteschoonmaak door je huid regelmatig goed te exfoliëren… (en neen dat is niet hetzelfde als een scrub!) Daarmee haal je de dode, droge huidcellen die zich in de winter vaak ophopen weg.Zorg dat je altijd een SPF op je huid aanbrengt. Ga nooit de deur uit zonder zonnecrème in de zomer (en de rest van het jaar  ) . Zorg er verder voor dat je lichtere producten gebruikt, zodat je huid ondanks de hitte goed blijft ademen.

Scrub niet maar exfolieer!!!

Zojuist zei ik dat het belangrijk is om je huid goed te exfoliëren(zeker in de lente en in de herfst), maar overdrijf natuurlijk niet! Bouw dit proces op! Exfoliëren is goed voor je huid omdat je de laag dode huidcellen verwijdert. Is jouw huid gevoelig? Kies er dan ook voor om het of om de dag te doen, of om de zeven dagen.

Tot slot: Rei-nig-je-ge-laat!

Met make-up op slapen staat overal bekend als het slechtste dat je je huid kunt aandoen. En dat klopt! Want alle bacteriën van je avondje uit én de gewone dag, plus je make-up blijven op je huid hangen. Voor een keertje is dit heus geen schande, maar maak er geen gewoonte van. Want later, wanneer je huid niet zo elastisch en gezond meer is betaal je de prijs voor je lakse reinigingsritueel.

Zorg vanbinnen voor jouw mooie en egale huid

Een mooie, gezonde huid ontstaan van BINNEN in ons lichaam. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie. Wil je meer weten over welke mineralen en vitaminen nut hebben voor jouw stralende huid? Lees er alles over in het boek Huidverjonging op maat 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven