Hydrochinon crème bij pigmentvlekken is dit veilig voor een donkere huid?

Een van de veel voorgeschreven crèmes bij pigmentvlekken is hydrochinon ofwel hydroquinone crème. Wanneer je een blanke huid hebt met pigmentvlekken of ouderdomsvlekken gaat het gebruik met deze producten meestal wel goed, maar wanneer je een donkere of een getinte huid hebt moet je heel erg oppassen met dit soort producten! Daarom ben ik ook geen voorstander van deze crèmes. Er bestaan een aantal alternatieven die veiliger zijn en beter werken.

Is het veilig voor donkere huid of kan het juist problemen geven?

Als je een donkere of getinte huid hebt weet je hoe gevoelig jouw huid is voor plekjes en vlekjes. Je hebt ook grotere kans op het vormen van pigmentvlekken. Daarom moet je ook oppassen met het gebruik van dit soort producten! Wanneer je de hydrochinon crème gaat gebruiken zie je in het begin de pigmentvlekken mooi oplichten en verminderen, maar als je stopt met het gebruik kan het pigment veel sterker terugkomen. Tevens kan de huid rond de pigmentvlek ook lichter worden waardoor je nog meer verkleuringen en kleurverschil in je huid kan krijgen.

Het probleem wat nu aan het pigment is veroorzaakt, is vaak veel lastiger te behandelen dan dat je dit niet met hydrochinon had behandeld.

Hydrochinon crème en zonlicht gaat dit samen?

Bij gebruik van deze crèmes moet je dagelijks je huid beschermen met een dagcrème met SPF – Sun Protection Factor 50!

Hoe licht of donker je huid ook is. Bij het gebruik van deze crèmes en dit geldt overigens voor alle producten met huid verdunnende of huid oplichtende ingrediënten moet je ALTIJD de zon zoveel mogelijk beperken of vermijden en dagelijks een beschermingfactor boven je dagcrème gebruiken met een hoge Sun Protection Factor (SPF) erin! Door het gebruik van dit soort producten word je huid extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht.

JE HUID BESCHERMEN MET HOGE SPF IS ECHT EEN MUST & UITERAARD REGELMATIG DEZE SPF OPNIEUW AANBRENGEN!

Bijwerkingen:

  1. Contacteczeem met of zonder donkere littekens als gevolg
  2. Overgevoelige huid
  3. Contactdermatitis, allergische contactdermatitis, irriterende contactdermatitis
  4. Onregelmatige pigmentverschuivingen
  5. Pigmentstoornissen, zoals: Exogene ochronosis

Exogene ochronosis een bijwerking door hydrochinon gebruik

Hydrochinon in cosmeticaproducten

Hydrochinon zat in het verleden ook in cosmeticaproducten, dit mag nu niet meer verkocht worden. Je begrijpt dat het er niet voor niks uit is gehaald!

Hydrochinon crème: bleekt pigmentvlekken

Hydrochinon creme onderdrukt de aanmaak van melanine, dit is de stof die je huid zijn bruine kleur geeft. Hierdoor heeft het een blekend effect op de lokale hyperpigmentatie van de huid. Je hebt het in 2 sterktes 2% en 5% en in verschillende samenstellingen met andere stoffen.

Hydrocortison wat ook in deze producten wordt verwerkt heeft een ontstekingsremmend effect, het wordt nl ook gebruikt bij eczeem. Tevens heeft dit ingrediënt een huid verdunnend effect om die reden mag het ook niet lang worden gebruikt.

Tretinoïne is een vitamine A-zuur; dit heeft een huid vernieuwend (en hierdoor ook een verdunnend) effect.

PAS OP! Met gebruik van dit soort producten! Het maakt je huid sowieso gevoelig voor zonlicht, je huid kan in het algemeen ook gevoeliger worden door dit soort producten en bij onzorgvuldig gebruik voor huidproblemen zorgen.

Nooit samen met benzoylperoxide gebruiken

Benzoylperoxide is een crème die gebruikt wordt tegen acne, dit mag je nooit samen met hydrochinon crème gebruiken.

Hydrochinon mag niet tijdens zwangerschap of borstvoeding worden gebruikt! Dus je begrijpt dat deze crème niet mijn favoriet is om op een veilige manier de huid te behandelen. 

Hydrochinon op de huid is sinds 1965 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar in een crème.

Het is ook verkrijgbaar in combinatie met een ander bestanddeel als het merkloze Tretinoïne/Hydrochinon crème FNA.

Heb je toch last van pigmentvlekken en wil je hier iets aan doen?

Dat kan , maak je intake afspraak en zo kunnen we zien wat voor jou de meest geschikte behandeling is: info@beautyfulskin.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven