Hormonale schommelingen kunnen leiden tot huidklachten….

Als huidtherapeut begrijp ik hoe belangrijk hormonen zijn voor onze huid. Daarom heb ik ook het herstel je hormonen programma opgesteld. Hier bespreken we niet enkel de hormonale huidklachten maar gaan we onze volledige leefstijl in, balans brengen en zo ook onze hormonen. Want als er een hormonale disbalans ontstaat kun je dus last krijgen van allemaal vervelende kwaaltjes. Denk hierbij aan vermoeidheid, niet lekker in je vel zitten en stemmingswisselingen, gewicht die schommelt en omhoog klimt,…… Je herkent het vast wel, je zeurt en snauwt wat af, zonder dat je eigenlijk begrijpt waarom. Maar zo zijn er nog veel meer kenmerken gerelateerd aan een hormonale disbalans

Hier zijn drie gevolgen van hormonen op onze huid:

  1. Hormonale schommelingen kunnen leiden tot acne. Tijdens de puberteit, menstruatiecyclus en menopauze kunnen hormonen de talgproductie in onze huid verhogen, waardoor de kans op acne toeneemt. Het is belangrijk om een gezonde huidverzorgingsroutine te hebben en deze aan te passen aan hormonale veranderingen.
  2. Hormonen kunnen onze huidtextuur veranderen. Wanneer de hoeveelheid collageen en elastine in onze huid afneemt als gevolg van veroudering of hormonale veranderingen, kan onze huid er minder stevig en glad uitzien. Het gebruik van huidverzorgingsproducten met retinol en vitamine C kan helpen bij het verbeteren van de huidtextuur.
  3. Hormonen kunnen ook invloed hebben op de pigmentatie van onze huid. Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, wordt veroorzaakt door een overproductie van melanine als gevolg van hormonale veranderingen. Bescherming tegen de zon en het gebruik van huidverzorgingsproducten met vitamine C en niacinamide kunnen helpen bij het verminderen van pigmentatieproblemen.

Ik raad je alvast aan om altijd advies te vragen aan een professional wanneer u merkt dat hormonale veranderingen de conditie van uw huid beïnvloeden. Ik maakte ook enkele gratis masterclasses over ons lichaam en onze huid (zoals de invloed van de darmen, de invloed van de lever,…)

Weet je niet goed welke verzorgingsproducten je nu moet gebruiken? Bekijk alvast even waarom er nu net zoveel verschillen zijn.

Wil je graag meer weten over hoe je jouw hormonen terug in balans krijgt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven