Glad geschoren zonder irritatie

Ontdek hier enkele tips voor ontharen zonder irritatie!

Zowel voor mannen als voor vrouwen is het een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse beauty-routine: ontharen. Een gladgeschoren gezicht of een mooi getrimde baard, maar ook gladde oksels en zijdezachte benen maken een groot deel uit van hoe we ons presenteren in het dagelijkse leven.

En of je je nu scheert onder de douche, met een elektrisch scheerapparaat of onthaart met wax, dat gladde, verzorgde gevoel nadien blijft heerlijk. Maar naast een verzorgd gevoel kan ontharen ook een hoop ergernis met zich meebrengen, zoals irritatie en ingegroeide haartjes.

Ontharen

Er zijn verschillende manieren om je huid te ontdoen van die vervelende haartjes, elk met zijn eigen voor- en nadelen. We zetten ze even voor je op een rijtje:

  • Scheren: de haartjes worden verwijderd, maar alleen het gedeelte dat boven het huidoppervlak uitsteekt. De haarwortel blijft zitten, waardoor het haar gewoon verder groeit. Voordelen: snel en gemakkelijk, goed voor grote oppervlakten en gemakkelijk zelf te doen met een scheerapparaat of een scheermesje, met of zonder scheerschuim. Nadelen: haartjes groeien snel terug en een groot risico op ingegroeide haartjes.
  • Epileercrème: vergelijkbaar met scheren, omdat de crème je haartjes net boven het huidoppervlak verwijdert. De bestanddelen van de crème breken de haartjes af en je kunt ze gemakkelijk verwijderen met een speciale spatel of onder de douche. Voordelen: pijnloos, minder kans op ingegroeide haartjes en gemakkelijk zelf te doen. Nadelen: geen langdurig effect, kans op irritatie door de chemische bestanddelen van de crème.
  • Epileren: met een elektrisch epileer-apparaat of handmatig met een pincet. Bij het epileren wordt het hele haar verwijderd, met wortel en al. Voordelen: de haartjes blijven langer weg, soms wel tot een paar weken, je kunt preciezer te werk gaan en de haartjes zijn minder stug wanneer ze teruggroeien. Nadelen: pijnlijker dan scheren of een epileercrème en meer kans op irritatie.
  • Waxen of harsen: afhankelijk van je voorkeur kan je aan de slag gaan met warme, lauwe of koude was of hars. Je smeert de te ontharen zone in en je brengt vervolgens speciale strips aan. Voordelen: waxen of harsen biedt je dezelfde voordelen als epileren. Nadelen: kan erg pijnlijk of vervelend zijn, moeilijker zelf te doen zonder je er een zooitje van te maken en de haartjes moeten lang genoeg zijn om effect te hebben.
  • Ontharing met permanent ontharingstoestel: Hier zullen de haren dmv een lichtflits permanent verwijdert worden. Eigenlijk zal het licht= de warmte via het pigment van het haartje naar de haarwortel gaan, het eiwit stolt en het haar zal niet meer kunnen groeien en valt uit. Voordeel: voorgoed of toch zeker voor hele lange tijd geen haren meer. Nadeel: het duurt even vooraleer alle haren weg zijn, gevoelige zieltjes vinden het soms pijnlijk. en helaas zijn er heel wat instituten die werken met een apparaat dat niet werkt.. of onvoldoende resultaat biedt. Ga voor jouw centrum met ervaren mensen en met een toestel die wetenschappelijke studies kan aantonen, en vraag hier ook naar!

Wil jij meer weten over permanente ontharing? Lees het hier.

Wil je meer weten over het verschil tussen Laser, IPL en VPL? Je kan het hier lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven