(droge) benen klaarmaken voor de lente/zomer

Benen zijn bij uitstek dé plek op het lichaam die erg droog worden in de winter. Dit zie je door fijne lijntjes en schilfering op je benen. Hoe krijg je deze droge huid op de benen weer zacht en hersteld?

Beperk het douchen en douche niet te warm

Probeer niet te veel onder de douche of bad te gaan wanneer je droge benen hebt. Dit doet meer kwaad dan goed bij een gevoelige huid, door watercontact droogt die namelijk uit. Dit klinkt tegenstrijdig, maar na een bad of douche verdampt het water en trekt het zo vocht mee uit de huid.

Wanneer je een gevoelige, droge huid hebt, zou je kunnen overwegen om eens in de twee dagen te douchen in plaats van dagelijks.

Zeep droogt uit, gebruik een product op oliebasis

Het gebruik van zeep maakt het nog erger, omdat je eigen beschermende vette huidlaag daarmee wordt aangetast. Gebruik liever een zeepvrije douchecrème of een product op oliebasis. Een olie laat een laagje achter op de huid zodat de huid tegen uitdroging wordt beschermd.

Hoe droge, jeukende benen verzorgen?

Veel bodylotions ruiken heerlijk en trekken snel in, maar doen niets voor je huid. Wist je bijvoorbeeld dat de veelgebruikte term vochtinbrengend eigenlijk onzin is? Crèmes kunnen geen vocht inbrengen in de huid. Het enige wat een crème of zalf kan doen, is ervoor zorgen dat de huid beter in staat is het eigen vocht vast te houden. Vochtvasthoudend is dus een betere term.

Ga daarom op zoek naar een bodylotion die werkzame ingrediënten bevat. Huideigen lipiden, glycerine, ureum, … Dit zijn ingrediënten die écht zorgen dat schilfers verdwijnen en de huid weer lekker zacht en glad wordt. Ureum heeft als eigenschappen dat het vocht vasthoudt in de huid en dat overtollige huidschilfers verdwijnen.

Wist je dat…

  • Smeer je huid zo vaak in als nodig, zeker nadat je hebt gebadderd of gedoucht.
  • Scrubben helpt om de dode huidcellen (schilfertjes) te verwijderen. Maar doe dit maximaal één keer per week, als je huid je lief is.
  • Geregeld krijg ik prangende ‘help-ik-moet-blote-benen-vragen’. Over ontharen, ingegroeide haartjes en scheerbultjes. Lees meer over permanente ontharing HIER en de verschillen over de apparatuur.
  • Een bruin kleurtje op je benen? Onder de zonnebank en/of uren zonnen is natuurlijk geen verstandige keuze. Maar zelfbruiners dan? Ze zijn een prima alternatief, maar hebben ook nadelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven