Bruinen zonder zon

Zelfbruiner wint het de laatste jaren aan populariteit. Want zoals je in het boek HUIDVERJONGING OP MAAT al kon lezen is zonneschade echt de nummer 1 van de huidverouderingsoorzaken. Alsnog gezwegen van de rare pigmentvlekken.

Met een zelfbruiner krijg je een bruine teint, zonder de schadelijk invloeden van UV straling van de zon of zonnebank. Welke voorbereidingen moet je treffen voordat je een zelfbruiner aanbrengt? Lees hier onze tips.

1. Voorbereiding

De voorbereiding is een hele belangrijke stap bij het zelfbruinen. Begin altijd met het exfoliëren van de huid met een olievrije scrub. Het is belangrijk om een olievrije variant te gebruiken. Een variant met olie laat namelijk een olieachtig laagje achter op de huid, waardoor de zelfbruiner niet goed pakt. Verwijder eventueel ook ongewenste haren voor het zelfbruiner en gebruik geen lotion, creme of parfum voor het zelfbruinen.

2 Kies de juiste formule

Wanneer je de juiste voorbereidingen hebt getroffen, kan het zelfbruinen beginnen. Er zijn echter allerlei verschillende soorten zelfbruiners. Zorg dat de gekozen zelfbruiner aan sluit bij jouw wensen. Vraag meer informatie over jouw verschillende producten.

3. Gebruik de juiste hoeveelheid

Gebruik de juiste hoeveelheid zelfbruiner voor een natuurlijk en vlekkeloos resultaat. Gebruik 1 tot 2 pompjes per arm, bovenbeen, onderbeen, torso en de borst. Voor een diepere bruine teint kun je het product altijd de volgende dag nogmaals aanbrengen.

4. Gebruik een tanning mitt

Een zelfbruinershandschoen is essentieel om zelfbruiner goed mee aan te kunnen brengen. Het blend het product niet alleen goed uit over de huid, het zorgt er ook voor dat je geen bruine handpalmen krijgt.

5. Let op de handen en voeten

Te gebruinde polsen of bruine handpalmen kunnen het gebruik van een zelfbruiner verraden. Van nature is de huid aan de binnenzijde van de armen naar de pols toe lichter, en bruinen handpalmen helemaal niet. Let er dus goed op dat je aan de binnenkant van de arm voor een natuurlijk effect zorgt. Gebruik daarom wanneer je bijna klaar bent met zelfbruinen, het restant op de tanning borstel om uit te wrijven over uw pols en de bovenzijde van de hand naar de vingers toe. Hetzelfde geldt voor de voeten en tenen. Dep met een vochtige doek tussen de vingers en over de knokkels om eventueel overtollig product te verwijderen. Alsook zijn er nu al speciale borsteltjes om de handen en voeten met bruinen zonder zon te behandelen.

6. Laat de zelfbruiner goed drogen

De meeste zelfbruiners hebben 4 tot 6 uur nodig om een bruine kleur te ontwikkelen. Gedurende deze tijd raden we aan om contact met water te voorkomen. Veel mensen kiezen er daarom voor om zelfbruiner voor het slapen aan te brengen en de volgende ochtend te douchen.

7. Finishing touch

Zodra jouw kleurtje is aangebracht en ontwikkeld, zijn er een paar finishing touches die je kunt toevoegen om ervoor te zorgen dat de huid er perfect uitziet. Voorbeeld kan je een instant bronzing lotion aanbrengen en die zal imperfecties vervagen en een prachtige gloed toevoegen – het is als een instagram-filter in een fles!

8. Jouw bruine kleur behouden

Wanneer je een bruine kleur hebt verkregen met zelfbruiner, wil je deze waarschijnlijk zo lang mogelijk vasthouden. Dit kun je doen door de huid zowel van binnenuit als van buitenaf te hydrateren. Drink voldoende water maar eet ook voldoende groene bladgroenten. Van buitenaf kun je de huid hydrateren met een verzorgende bodylotion.

Dit waren onze tips voor een mooie en natuurlijke bruining. Ben je opzoek naar zelfbruiners?  Geef ons een seintje info@beautyfulskin.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven