Alles over retinol

Retinol is de superheld in de huidverzorgingsindustrie. Het heeft de kracht om rimpels en fijne lijntjes te verminderen, samen met andere onschatbare voordelen. Het gebruik van producten met retinol zal vroegtijdige veroudering vertragen en leiden tot een jonger uitziende huid.

Wat is retinol?

Het is een bijproduct van vitamine A – een van de krachtigste ingrediënten in huidverjonging en goedgekeurd door de FDA voor gebruik bij de behandeling van rimpels.

In cosmetica staat het bekend als retinoïnezuur, in huidverzorgingsproducten als retinol dat zorgt voor een peeling, waardoor de huid glad, gezond en steviger wordt. “Retinol stimuleert de productie van collageen en elastine, en celregeneratie”, legt mevrouw Orly Sagui, hoofdtrainer bij Christina Cosmeceuticals, uit. In het verleden was de enige manier om rimpels en huidimperfecties aan te pakken, deze te verbergen onder make-up of zijn toevlucht te nemen tot plastische chirurgie.

Vandaag is er een game changer die wonderen verricht voor de textuur, gloed en het vervagen van fijne lijntjes. Retinol stimuleert celregeneratie, bestrijdt vrije radicalen (bacteriën, lucht- en omgevingsverontreinigingen), beschermt de huid en versterkt het verdedigingssysteem. Het laat de huid steviger en stralender lijken als het ‘s nachts op de huid blijft.

Wie heeft retinol nodig?

  • Bij 25+ voorkomt het de vroege, eerste tekenen van veroudering – fijne lijntjes.
  • Bij 35+, na langdurig gebruik in de tijd, stimuleert het celregeneratie, behandelt het rimpels en fijne lijntjes en verstevigt het de huid.
  • Bij een vette, acnegevoelige huid voorkomt retinol mee-eters, verkleint het de poriën, vervaagt het post-acne littekens dankzij de exfoliërende eigenschappen. In geval van ernstige acne, raadpleeg een arts. In elk geval moet het gebruik van op retinol gebaseerde producten geleidelijk gebeuren, zodat er geen irritatie of uitdroging de ontsteking van de huid verergert.
  • Raadpleeg een arts bij het gebruik van retinol tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Retinol opnemen in je behandelingsroutine

Een serum op basis van retinol bestrijdt tekenen van veroudering zoals rimpels, maakt de huid glad en helderder. Gebruik het geleidelijk, zodat de huid eraan kan wennen.

  • Eerste week: breng 2-3 druppels aan op een gereinigd, droog gezicht twee keer per week.
  • Tweede week: gebruik elke tweede avond.
  • Derde week: gebruik het elke nacht samen met een hydraterende crème.

Het anti-aging wijnserum van Chateau de Beaute voor een directe gloed en versteviging bevat ingekapseld retinol voor zeer effectieve prestaties. Vermindert drastisch tekenen van veroudering zoals rimpels en een ongelijkmatige teint, bevordert elasticiteit en vitaliteit.

Nachtcème. “Christina-specialisten geloven dat elk product moet worden afgestemd op een specifieke huidconditie. Christina neemt retinol onafhankelijk onderzoek dat zonder twijfel efficiënt is bewezen, op in formules die zijn ontworpen voor specifieke omstandigheden”, legt mevrouw Orly Sagui uit.

Voor een vette of acnegevoelige huid biedt het combineren van retinol met salicylzuur in de Comodex nachtbehandelingsgel alles wat nodig is om puistjes en mee-eters te voorkomen, poriën en littekens te verminderen en de huidtextuur glad te maken.

De Forever Young Reparative Night Cream combineert ingekapseld retinol en ETF om zich te richten op het bestrijden van tekenen van veroudering.https://www.karolinevandemergel.com/product/comodex-renew-repair-night-treatment-50ml/

Retinol E Active combineert optimaal retinol en vitamine E om rimpels en post-acne littekens te verstevigen en te vervagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven