Waarom suiker de boosdoener is en niet het vet.

In de praktijk begrijp ik dat gewichtsbeheersing een belangrijk aspect is van een gezonde levensstijl. Hier zijn drie tips waarom suiker de boosdoener is en niet vet bij het aankomen in gewicht:

  1. Suiker bevat lege calorieën: Suiker heeft geen voedingswaarde en kan alleen bijdragen aan een toename van calorie-inname, wat kan leiden tot gewichtstoename. Bovendien kan het consumeren van suikerhoudende voedingsmiddelen leiden tot een insulinepiek, waardoor het lichaam wordt aangezet om vet op te slaan.
  2. Suiker verhoogt de hunkering naar voedsel: Het consumeren van suikerhoudende voedingsmiddelen kan ervoor zorgen dat het lichaam meer hunkert naar voedsel en kan leiden tot overeten. Dit kan leiden tot gewichtstoename en zelfs obesitas op de lange termijn.
  3. Vet is niet de boosdoener: In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is vet niet de belangrijkste oorzaak van gewichtstoename. Het consumeren van gezonde vetten kan zelfs bijdragen aan een gezond gewicht en een gezonde huid. Het verminderen van de inname van suikerhoudende voedingsmiddelen kan echter effectiever zijn bij het beheersen van het gewicht.

Het verminderen van de inname van suikerhoudende voedingsmiddelen kan een belangrijke stap zijn bij het beheersen van het gewicht en het behouden van een gezonde huid. Als huidtherapeut raad ik aan om te kiezen voor gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging om gewichtsbeheersing te ondersteunen.

Sugar, the bitter truth – lezing van Professor Lustig, Universiteit van Californië.
Hierin legt hij uit dat vetten onterecht als boosdoeners zijn bestempeld. Kijk bij 9:45 minuten naar de grafiek. De onderste lijn is de toename van overgewicht doordat mensen MINDER vet gingen eten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven