Vermoeidheid bij heftig bloedverlies

Heb jij enorme zware maandstonden? Heb je net een operatie achter de rug waarbij je heel veel bloed hebt verloren? Vaak ben je dan super moe…. wat kan je doen?

Rust is essentieel!

Hoewel het vanzelfsprekend lijkt dat voldoende rust essentieel is, beseft niet iedereen dat dit een noodzaak is. Het staat vast dat cellen in het lichaam sneller en effectiever regenereren wanneer een persoon zich in de rustmodus bevindt. Dit betekent dat het rustig aan doen ervoor zorgt dat iemand sneller weer op de been komt.

Probeer vooral veel rust te nemen. Je lichaam is bezig met herstellen. Dat kost veel energie. Geef je lichaam de rust die daarvoor nodig is.

Probeer zo gezond mogelijk  te eten.

Je lichaam heeft gezond eten nodig om te herstellen. Eet extra groente (vooral groene groenten, vlees, vis, ei, bonen, noten.)

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen bij de vermoeidheid en kunnen ook helpen bij het herstelproces van het lichaam.

 • Eiwitten: eiwit is essentieel voor wondgenezing, dus probeer voldoende voedsel zoals biologische kip en eieren te eten.
 • Vezels en probiotica: deze combinatie helpt het immuunsysteem te stimuleren en houdt ook je spijsverteringskanaal in beweging.

Andere voedingsmiddelen moet je vermijden, zoals:

 • Sportdranken: hoewel het belangrijk is om gehydrateerd te blijven, kan natrium in sportdranken ervoor zorgen dat het lichaam water vasthoudt, waardoor het moeilijker is om zwellingen te verminderen.
 • Suikerhoudende dranken: beperk de inname van geraffineerde suikers, omdat deze leiden tot schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Deze schommelingen kunnen je extra vermoeid maken.

Overweeg je een extra supplement te nemen?

 • Vitamine C en zink: sommige onderzoeken tonen aan dat vitamine C en zink kunnen helpen bij de genezing, dus eet de aanbevolen hoeveelheid fruit elke dag of vul aan met kwalitatieve supplementen.
 • B12 en ijzer:  ijzer en B12 helpen beide bij het vormen van nieuwe bloedcellen, dus eet meer vis en eieren. Eet je het niet graag? Vul aan met supplementen.(kies voor de B12 om de zuigtablet te nemen)
 • Vitamine K: dokters raden al lang vitamine K aan aangezien het de bloedstolling bevordert en zo incisies bij patiënten na de operatie sneller zullen genezen. Vitamine K is aanwezig in veel voedingsmiddelen; kool, spinazie, broccoli, spruitjes, koeienmelk, …
 • Druivenpit: druivenpit-extract bevat enorm veel antioxidanten en heeft een positieve invloed op de bloedvaten. Het is een van de weinige stoffen die de bloed-hersenbarrière kan passeren, wat betekent dat het de mogelijkheid heeft om hersencellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Het vermindert ook de zwelling na een blessure of operatie.
 • Bromelaïne: een ontstekingsremmend enzym dat voorkomt in de stengel van ananasplanten. Het vermindert spier- en weefselzwelling, vooral na verwondingen of operaties.
 • Co-enzym Q10: co-enzym Q10 wordt gebruikt als een algemene energieversterker en anti-verouderingssupplement. Het lijkt ook te helpen bij het genezen van bloedingen bij mensen met tandvleesaandoeningen en het algemeen herstel na een operatie te versnellen.
 • Omega-3-vetzuren worden in alle cellen aangetroffen. Ze spelen een sleutelrol in een reeks vitale lichaamsprocessen. Denk maar aan; de bloeddruk, bloedstolling, ontsteking en immuniteit. Lijnzaad, chiazaad en zalm zijn de meest gekende bronnen van omega-3-vetzuren. Of kies voor een kwalitatief omega 3 zoals dit van eqology.
 • Multivitamine: een algemene multivitamine is aangeraden, vooral omdat het lichaam veel extra voedingsstoffen nodig heeft om sneller te herstellen. Met een multivitamine combineer je enkele supplementen van hierboven. Of denk aan Chlorella, een groene zoetwateralg. Chlorella is rijk aan vitamines, mineralen, onverzadigde vetzuren en enzymes.

Optimaal herstellen? Rust is essentieel!

Wil jij graag een EMB bloedtest laten doen om meer inzichten te krijgen?
Uit een EMB Bloedtest komt ongelooflijk veel informatie, zoveel informatie dat je een professioneel advies nodig hebt om ermee aan de slag te kunnen gaan. Heb je de discipline om dat plan zelfstandig uit te voeren? Dan is dit iets voor jou.


Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven