Ontdek de wereld van de ear seeds: een holistische benadering van gezondheid

Als ik terugdenk aan mijn eerste ontmoeting met ear seeds, herinner ik me de nieuwsgierigheid die mijn interesse wekte. Kleine zaden en metalen balletjes die strategisch op acupunctuurpunten op het oor worden geplaatst – het klonk als iets uit een oude geneeskundeboek, maar het idee om natuurlijke genezingsmethoden te verkennen sprak me enorm aan.

De eerste keer dat ik ear seeds probeerde, was ik sceptisch. Hoe konden deze kleine zaadjes echt helpen bij zoveel verschillende gezondheidsproblemen? Maar ik was vastbesloten om het een kans te geven. En dus begon mijn reis met het verkennen van de wereld van auriculotherapie – een reis die mijn perspectief op gezondheid en welzijn volledig veranderde.

In het begin was het aanbrengen van de ear seeds een leerproces. Met behulp van het instructieboekje dat bij mijn bestelling werd geleverd, begon ik te leren over de verschillende acupunctuurpunten op het oor en hoe ze gerelateerd waren aan specifieke gezondheidsproblemen. Het was fascinerend om te ontdekken hoe een eenvoudige druk op bepaalde punten in het oor een cascade van positieve effecten door mijn lichaam kon veroorzaken.

Een van de eerste dingen die me opvielen, was hoe gemakkelijk het was om de ear seeds aan te brengen. Met een beetje oefening en zorgvuldigheid kon ik ze moeiteloos plaatsen, en al snel begon ik de subtiele sensatie van verlichting te voelen zodra ze op hun plaats zaten.

Wat mij vooral aansprak bij het gebruik van ear seeds was de holistische benadering van gezondheid die het vertegenwoordigt. In plaats van uitsluitend te richten op het behandelen van symptomen, hou ik meer van de benadering van mijn lichaam als een geheel van verschillende energie├źn die in harmonie moeten zijn. Door de eeuwenoude principes van acupunctuur te integreren met moderne benaderingen, ervaar ik een grotere mate van controle over mijn algehele welzijn. Dus ik denk dat alles in harmonie kan zijn.

Gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) zijn ear seeds een vorm van auriculotherapie, die acupressuurpunten in het oor gebruikt om andere delen van het lichaam te stimuleren.

Auriculotherapie wordt veel gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde om aandoeningen zoals angst, slapeloosheid, chronische pijn, misselijkheid, braken, verslaving en gynaecologische en spijsverteringsstoornissen te behandelen. De ear seed is als een acupunctuurnaald die je gebruikt om een kanaal te stimuleren om de aandoening van de pati├źnt te helpen zonder de huid te hoeven doorboren.

Dus wat is precies een ear seed? Het zijn kleine latex stickers – ongeveer zo groot als een nagel – die een rijpe zaad van de Vaccaria plant bevatten. Je acupuncturist kan dit ook gebruiken en plaatst elke ear seed zorgvuldig op je oor op specifieke acupressuurpunten die overeenkomen met de aandoeningen die je ervaart. Maar je kan het dus ook thuis zelf doen.

De oren weerspiegelen de toestand van de inwendige organen, dus lichamelijke problemen zullen op de oren verschijnen. Bepaalde punten op het oor veranderen van kleur, worden gevoelig of vertonen veranderingen in grootte of vorm.

Ik mag een korting van 10% weggeven. Bestel je op de site van www.healingears.nl en gebruik jij de couponcode : KAROLINEVANDEME dan krijg je bij jouw aankoop 10% korting!

De meest gebruikte ear seeds zijn gemaakt van Vaccaria-zaden die aan een kleefstofsticker zijn bevestigd, hoewel sommige versies nu zijn gemaakt met ionenkorrels, magneten, roestvrij staal, titanium, keramiek of andere materialen. Ik gebruikte de zilveren ear seeds van thehealingear.nl

Er is niet genoeg onderzoek om te bewijzen hoe goed ear seeds werken, maar studies blijven aantonen dat ze een positieve invloed hebben op slapeloosheid en pijn – en ook op andere aandoeningen.

Er zijn meer dan 120 acupressuurpunten in het oor. De oren hebben een zeer nauwe relatie met het zenuwstelsel, en sommige onderzoeken tonen aan dat acupunctuur of acupressuur op het oor de meridianen kan stimuleren. (Volgens de traditionele Chinese geneeskunde dragen 12 primaire meridianen energie door het lichaam.)

Ear seeds kunnen dus worden gebruikt om een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen aan te pakken, waaronder:

 • Acute pijn.
 • Angst.
 • Chronische pijn.
 • Depressie.
 • Onvruchtbaarheid.
 • Slapeloosheid.
 • Migraine.
 • Stress.
 • Verslaving.
 • Gewichtsproblemen.

Denk je eraan om zelf ear seeds te proberen? In de filmpjes die je kan zien en met het boekje die bij de ear seeds zit leggen ze van de healingear je uit hoe je aan de slag kunt.

 • Maak het oor grondig schoon met een alcoholdoekje om natuurlijke oli├źn te verwijderen en een goede hechting te garanderen. Zorg ervoor dat het oor volledig droog is voordat je de ear seeds aanbrengt.
 • Kies ├ę├ęn protocol en identificeer de acupuntuurpunten door de oorkaarten uit het instructieboekje te raadplegen. Breng de zaden alleen aan op ├ę├ęn oor.
 • Gebruik een pincet om voorzichtig de rand van het doorzichtige zaadkleefmiddel op te tillen, plaats deze boven het gewenste toepassingsgebied en druk stevig met je vinger om ze goed te laten hechten.
 • De zaden kunnen meerdere keren per dag gestimuleerd worden door zachtjes in een cirkelvormige beweging te masseren. De ear seeds kunnen maximaal 5 dagen gedragen worden en mogen niet opnieuw gebruikt worden. Verwijder ze met een pincet. Als je ze op dezelfde oor wilt aanbrengen, wacht dan 3 dagen. Als je niet wilt wachten, kun je ze meteen op het andere oor aanbrengen.

Bestel met de kortingscode: KAROLINEVANDEME en ontvang 10% korting op je aankopen.

Ear seeds zijn over het algemeen veilig in gebruik, maar er zocht toch ook even of er eventuele risico’s zijn. Mogelijke nadelige reacties kunnen zijn:

 • Huidgevoeligheid: Als je je ear seeds te hard wrijft, kun je jezelf wat pijn bezorgen op de plekken waar ze vastzitten.
 • Huidirritatie: Als je een gevoelige huid hebt of ze te lang op je oren laat zitten, kun je roodheid, irritatie of zwelling ervaren.
 • Allergische reactie: Als je allergisch bent voor een van de ingredi├źnten in ear seeds of gebruikte materialen, informeer dan je acupuncturist en vraag hen om een versie te gebruiken die die allergenen niet bevat.
 • Duizeligheid of misselijkheid: Per ongeluk het verkeerde punt op je lichaam stimuleren kan je licht in het hoofd maken, duizelig of algemeen onwel voelen.

Gedragen door Naomi Campbell en Penelope Cruz

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven