Fidlab

bloedonderzoek

GET TO KNOW YOUR BODY BETTER

Hoe werkt Fidlab?

Fidlab is een wetenschappelijke gereedschapskist voor de zorgprofessional om gezondheidsrisico’s en oorzaken van chronische gezondheidsklachten duidelijker in kaart te brengen. De resultaten van Fidlab testen kunnen hierdoor helpen bij het opmaken van een meer gepersonaliseerde en oorzaak-gerichte behandeling. Fidlab is stapsgewijs opgebouwd om van klacht tot behandeling te komen.

  • Stap 1 > hoe groot is de impact van metabool-inflammatoir syndroom op het lichaam (bloed test)
  • Stap 2 > in welke mate is de neuro-intestinale as verstoord (stress test en darm microbioom test)
  • Stap 3 > wat zijn de uitlokkende factoren: lifestyle, omgeving en genetische belasting (DNA test)

Fidlab testen kunnen enkel door zorgprofessionals aangevraagd worden.


De Fidlab sceening in het bloed is een snelle en efficiënte manier om een beter inzicht te krijgen in de nutritionele, cardiiometabole, inflammatoire, stress en hormonale balans in het lichaam.

De resultaten kunnen gebruikt worden voor een persoonlijk leefstijladvies, maar zijn ook oriënterend naar eventuele bijkomende, meer gespecialiseerde testen.

De stress test is bedoeld om de effecten van chronische stress op de belangrijkste stress hormonen te meten. De test is gebaseerd op een cortisol dagprofiel in speeksel en kan gecombineerd worden met een DHEA meting bloed.

Een verstoorde werking van het stress systeem wordt geassocieerd met klachten van vermoeidheid, stress, burn-out, slapeloosheid en depressie.

Het darm microbioom treedt in een wisselwerking met het immuniteit- en hormonaal systeem, maar ook de hersenen. Op die manier kan het microbieel evenwicht in de darm de gezondheid van lichaam en geest mee bepalen. Meer en meer chronische ziekten worden geassocieerd met een verstoring van dit ecosysteem.

De darm microbioom test laat toe om afwijkingen in dit ecossysteem (dysbiose) te meten zodat een meer gericht herstel mogelijk wordt.

De gezondheid van de mens wordt voor een belangrijk deel bepaald door leefstijl factoren (voeding, beweging, slaap, etc.) Unieke stukjes DNA in de genen (polymorfismen) kunnen echter geassocieerd worden met gewijzigde metabole reacties en met een verhoogd risico op het ontwikkelen van bepaalde chronsiche aandoeningen.

De DNA test kan gebruikt worden om de belangrijkste lifestyle polymorfismen te detecteren.  

FIDLAB BLOEDONDERZOEK

€ 139,00 (analyse + bespreking )

exclusief bloedafname

STRESS- HPA-TEST

€ 139,00 (analyse + bespreking )

exclusief afnamekit

DARM MICROBIOOM TEST

€ 139,00 (analyse + bespreking )

exclusief afnamekit

DNA HEALTH TEST

€ 139,00 (analyse + bespreking )

exclusief afnamekit

Test aanvragen

Wil je een test aanvragen? En ben je niet zeker of jouw arts met deze tests werkt? Stuur me dan eerst even een bericht.

Winkelwagen
Scroll naar boven