Pastinaakfrietjes

Moet dit kunnen binnen KPNI levensstijl? Uiteraard, maar kies wel hoofdzakelijk voor de gezonde KPNI versie. Waarom?

Er is een groot verschil tussen een friet van de frituur of een KPNI Foodie friet van pastinaak.

Gewone aardappelfrietjes bestaan voornamelijk uit acellulaire vezels en bevatten veel zetmeel. En het is net dit zetmeel dat vrijkomt in onze dunne darm en de foute bacteriestammen laat groeien en klachten zoals een SIBO (small intestinal bacterial overgrowth) kan in stand houden. Maar ook de aanwezigheid van schadelijke saponinen in aardappelen beschadigen het darmslijmvlies, activeren ons immuunsysteem en lokken zo een laaggradige ontsteking uit. Wat ons dan weer gevoeliger maakt voor het ontwikkelen van auto-immuunziektes en cardiovasculaire ziektebeelden. Bekijk de video gezonde darmen HIER.

Kies dus voor KPNI Foodie frietjes van zoete aardappel, pastinaak of andere knollen. Want deze bevatten net veel cellulaire vezels die niet volledig afgebroken worden in de dunne darm en zo de gunstige lactobacillen en anti-inflammatoire darmbacteriën laten domineren in het darmmicrobioom.

Ook de bakwijze maakt een groot verschil. Frituren in gewone frituurolie maakt de voeding veel vetter en veel moeilijker verteerbaar. Kiezen voor linolzuurhoudende vetzuren als zonnebloemolie of arachideolie heeft uiteraard ook een zeer negatieve impact op de omega-3 / omega-6 ratio. Daarom bak ik de pastinaakfrietjes in de oven met een weinig kokosolie.  Wil je meer weten over gezonde vetten, klik dan hier.

En …. geen friet zonder mayonaise, uiteraard!  Ga voor de KPNI Foodie keto mayo, vol van de goede vetzuren (olijfolie) en zonder linolzuur (zonnebloemolie). 

Dan wordt je pastinaakfriet met keto mayo nog ontstekingsremmend…!

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven