Koolhydraatarme wafels

Laag in koolhydraten.. ik ben er al een tijdje mee bezig.. 3 x per dag eten en een voedzame maaltijd met zo weinig mogelijk suikers. En nu het nieuwe jaar is geboren misschien terug de tijd van de goede voornemens?

Waarom?  Omdat ik insulineresistent werd.. (Ik was van mening dat heel veel korte eetmomentjes met veel fruit toch wel gezond was: nu eigenlijk voor mij niet) en ik daar zonder medicijnen iets wou aandoen.  De ene dag is de andere niet.. maar met wafels zoals deze is het perfect te doen hoor 

Heerlijke gezonde wafels, ja EN ze zijn fantastisch goed gelukt! Heb je geen wafelijzer of siliconen wafelvorm? Niet getreurd, dan kan je van hetzelfde beslag ook pannenkoekjes bakken.

Ingrediënten: voor 1 persoon

  • 2 eiwitten
  • 1 heel ei
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 30 g kokosmeel
  • 30 ml plantaardige melk of kokosmelk is ook lekker !
  • optioneel erythritol als zoetmiddel

Hoe gaan we ze maken?

  1. Klop de eiwitten op tot ze gestijfd zijn.
  2. Voeg vervolgens het kokosmeel, melk, bakpoeder en het hete ei toe en roer door elkaar .
  3. Verhit je wafelijzer tot de juiste temperatuur en bak de wafels tot ze bruin zijn. (of bak het als een pannenkoek)

Smakelijk

Waarom ik probeer om zoveel mogelijk ketogeen te eten….
Koolhydraatarme diëten ken je vast wel. Van het ketogene dieet – ook wel ketose dieet of keto dieet genoemd – hebben echter minder mensen gehoord.
Het ketose dieet is, kort gezegd, een dieet waarbij je nóg minder koolhydraten eet dan bij een gewoon koolhydraatarm dieet. Je lichaam wordt daarom gedwongen om vetreserves aan te spreken als primaire bron van energie. Creëer je daarbij een calorietekort, dan verlies je snel lichaamsvet. Dus voor mij het moment om er voor te gaan !

Meer weten over wat voeding doet voor onze huid….. Bestel het boek Huidverjonging op maat !

Wil jij aan afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In het 10 dagen van suiker- naar vetverbranding programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten , voedingslijsten om de juiste keuzes te kunnen maken, jouw eetdagboek, bewegingsvideo’s, …..! Geef het afvallen een boost en start vandaag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven