Implementeer de volgende 7 tips in je dagelijkse routines voor een stabiele bloedsuikerspiegel

Ik sprak al in een eerdere blog over de Glucose Goddess methode. Ik haalde hier zoveel kennis uit i.v.m. insulineresistentie en de bijhorende kilootjes die bleven plakken. Ik heb deze methode dan ook geïmplementeerd in het herstel je hormonen programma en in de 10 dagen challenge Van suiker- naar vetverbrander.

Onderstaande informatie is volgens het principe van Jessie Inchauspe, zij is de oprichtster van het populaire Instagram-account Glucose Goddess, een beweging die mensen helpt weer in contact te komen met hun lichaam .

Waarom ik Glucose Goddess interessant vind? Er zijn een aantal zaken waar we nooit vanaf lijken te komen – zoals die eeuwige after dinner dip na de lunch, hormonale moodswings en onbedwingbare trek in zoet of zout. De boosdoener? Voedingsgerelateerde schommelingen in onze bloedsuikerspiegel. In de afgelopen vijf jaar hebben wetenschappers ontdekt dat glucose ieders gezondheid beïnvloedt, niet alleen die van mensen met diabetes. Als we te veel glucose (ook wel bloedsuiker genoemd) in ons systeem hebben, voelen we ons onder andere vermoeid en hongerig en lijdt onze hormoonbalans daaronder. En na verloop van tijd draagt te veel glucose in je systeem zelfs bij aan chronische aandoeningen zoals diabetes, dementie en hartaandoeningen.

In de boeken kan je zowel vermakelijk als informatief tips terugvinden. Het staat boordevol met de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen en verrassend toepasbare tips. In deze module kan je informatie/ tips/ video’s en haar boeken terugvinden.

Meteen een kickstart maken met het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel? Implementeer de volgende 7 tips in je dagelijkse routines:

  1. Verander de volgorde van wat je eet. Begin met groenten, daarna eiwitten, dan vetten en pas op het laatst zetmeel en suikers. Hierdoor zal de glucosepiek in je bloed na de maaltijd 50-70% minder groot zijn. Kleed je koolhydraten ook aan, combineer ze met een bron van vetten of eiwitten.
  2. Eet een hartig ontbijt rijk aan eiwitten, of in elk geval een ontbijt met zo min mogelijk graanproducten en suikers. De grote glucosepiek door granen en suiker aan het begin van de dag maakt je snel weer hongerig en zorgt bovendien de rest van de dag voor meer onregelmatige bloedsuikers. (dus doe je aan intermittent fasting dan is je eerste maaltijd jouw breakfast! ) ga voor vb feta met tomaat i.p.v. granola met fruit.
  3. Eet alleen hele stukken fruit, geen fruitsap of gedroogde vruchten. Eet je fruit altijd aan het einde van de maaltijd.
  4. Eet nooit suikerrijk voedsel op een nuchtere maag. Eet zoete dingen liever als toetje na een hoofdmaaltijd.
  5. Drink 20 minuten voor elke maaltijd een glas water met daarin 1 eetlepel (appel)azijn. Azijn blokkeert het enzym alfa-amylase tijdelijk, waardoor de vertering van zetmeel en suikers langzamer gaat. Deze hack kan de piek in je bloedsuikerspiegel na het eten met 30% verkleinen.
  6. Beweeg na het eten, al is het maar 10 minuten. Je spieren nemen zo wat van de glucose op die in je bloed terechtkomt na je maaltijd.
  7. Eet maximum 3 maaltijden per dag. Wil je toch snacken? Neem dan iets hartigs, zoals yoghurt met noten of groenten met hummus.

Meer lezen?

Meer video’s:


Online programma’s:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven