Glucose revolutie in de praktijk

Ik volg al een hele tijd Jessie Inchauspe zij is de oprichtster van het populaire Instagram-account Glucose Goddess, een beweging die mensen helpt weer in contact te komen met hun lichaam. Ik vind het vooral interessant omdat ze het met plaatjes super goed duidelijk kan maken wat voeding nu in en met je lichaam doet. Want bijvoorbeeld een sinaasappel is super gezond, maar de manier hoe je hem in jouw voedingspatroon gaat integreren is de manier hoe jouw lichaam gaat reageren.

Zoals jullie weten probeerde ik al een hele tijd mijn insulineresistentie onder controle te houden (en lukt door de manier van eten). Want door een emotioneel shock ( over mij ) , belandde ik terug op het pad die ik een 15 jaar geleden had doorlopen, (na de dood van mijn mama) waarbij mijn lichaam terug in alles blokkeerde. Het patroon was alvast duidelijk, een groot verdriet/ shock doet mijn lichaam innerlijk blokkeren.

Net zoals 15 jaar geleden koos ik terug niet voor medicatie maar voor een gezonde aanpak door mijn voedingspatroon en leefstijl aan te pakken. Ik bestudeerde het hormonenstelsel, volgde heel wat cursussen en verslond boeken over deze materie. Daarom ging ik ook samenwerken met een collega therapeut. Ik liet me begeleiden door mijn acupuncturist en met het gewenste resultaat : Ik kreeg mezelf terug op de rails! We zijn er nog niet helemaal. Maar ik weet ondertussen dat mezelf uithongeren en streng diëten helemaal geen zin heeft als je hormoonstelsel niet in balans is. Vanuit deze ervaring en kennis ontstond het “Herstel je hormonen programma”.

Ik vind het dan ook fantastisch dat ik hierbij anderen kan helpen om ook hun hormonen terug in balans te brengen zodat ze kunnen schitteren en stralen!

Waarom ik Glucose Goddess interessant vind? Er zijn een aantal zaken waar we nooit vanaf lijken te komen – zoals die eeuwige after dinner dip na de lunch, hormonale moodswings en onbedwingbare trek in zoet of zout. De boosdoener? Voedingsgerelateerde schommelingen in onze bloedsuikerspiegel. In de afgelopen vijf jaar hebben wetenschappers ontdekt dat glucose ieders gezondheid beïnvloedt, niet alleen die van mensen met diabetes. Als we te veel glucose (ook wel bloedsuiker genoemd) in ons systeem hebben, voelen we ons onder andere vermoeid en hongerig en lijdt onze hormoonbalans daaronder. En na verloop van tijd draagt te veel glucose in je systeem zelfs bij aan chronische aandoeningen zoals diabetes, dementie en hartaandoeningen.

In de boeken kan je zowel vermakelijk als informatief tips terugvinden. Het staat boordevol met de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen en verrassend toepasbare tips. Glucose revolutie helpt om je gezondheid te verbeteren zonder op dieet te gaan. Want dit doen we niet. Zie ook de eerdere programma’s: Van suiker- naar vetverbrander en Herstel je hormonen & kom terug in balans

Ik heb alvast voor jou hier een link naar de boeken (Nederlandse versie) gezet. Interessante lectuur!

Op haar instagram account vind je vaak grafieken, maar wat zijn nu de grafieken die je ziet?  Laten we eens kijken naar de glucosegrafieken die u overal in de Glucose Goddess-inhoud ziet, zoals deze:

Deze grafieken zijn er om wetenschappelijke artikelen te illustreren en de ontdekkingen van onderzoeksteams over de hele wereld  visueel te maken.  De bovenstaande grafiek illustreert bijvoorbeeld dit wetenschappelijke artikel .

Dit is het proces: als ze bijvoorbeeld een onderzoek tegenkomen dat op grote schaal aantoont dat lopen na het eten de glucosepiek van een maaltijd vermindert, maken ze een glucosegrafiek om dit principe op ons eigen lichaam te testen. Het is gewoon een manier om de wetenschappelijke bevindingen te communiceren . Er worden nooit conclusies getrokken uit een=1 experiment en er worden geen conclusies getrokken uit iemands persoonlijke gegevens. Dat zou onwetenschappelijk zijn. Ik hou van visueel iets zien om te begrijpen… dus ik vind ze zalig.

Net zoals in de programma’s Herstel je hormonen en Van Suiker- naar vetverbrander bekijken we de invloed van glucose .

Want wat gebeurt er tijdens een glucosepiek?

1. Wanneer we piekeren, raken onze mitochondriën overweldigd en beginnen ze chemicaliën te produceren die vrije radicalen worden genoemd. Vrije radicalen beschadigen onze cellen, muteren ons DNA, leiden tot oxidatieve stress en ontstekingen. Zoete spikes doen dit nog meer dan zetmeelrijke spikes. Ontsteking is de oorzaak van de meeste ziekten. Drie op de vijf mensen zullen sterven aan een op ontstekingen gebaseerde ziekte.

2. Als we pieken, veroudert ons lichaam. Elke glucosepiek leidt tot glycatie, het verouderingsproces van ons lichaam. Glycatie leidt tot veel leeftijdsgerelateerde problemen, van staar tot de ziekte van Alzheimer. Wanneer we glycatie vertragen, leven we langer en gezonder.

3. Wanneer we pieken, komt er insuline vrij en wordt overtollige glucose opgeslagen in onze lever, spieren en vetcellen. Dit is een van de manieren waarop we vet op ons lichaam krijgen. Als de spike afkomstig is van zoet voedsel (in tegenstelling tot zetmeelrijk voedsel), bevat het ook fructose. Overtollige glucose heeft zijn eigen nadelige invloed op ons lichaam.

De voordelen van het afvlakken van uw glucosecurves

(dit bespreken we uitvoering in het herstel je hormonen programma: (maar ik zet ze alvast even op een rijtje)

 • Minder honger .
 • Minder trek
 • Betere energie en slaap
 • ​Beter immuunsysteem & afweer tegen Covid
 • Minder complicaties bij zwangerschapsdiabetes
 • Minder overgangsklachten
 • Verminderde migrainefrequentie
 • Betere hersenfunctie
 • Gezondere huid
 • Langzamere veroudering en minder rimpels
 • Minder risico op Alzheimer en mogelijke omkering van cognitieve achteruitgang
 • Minder risico op kanker
 • Betere geestelijke gezondheid
 • Betere darmgezondheid
 • Betere gezondheid van het hart
 • Verbeterde vruchtbaarheid
 • Minder symptomen van polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS).
 • Type 2 diabetes remissie
 •  Remissie van niet-alcoholische leververvetting (NAFLD/NASH).

Meer over Jessie Inchauspe:

Link naar de Nederlandstalige boeken:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven