Blue monday… de meest depressieve dag van het jaar?

Vandaag is het blue monday…. het zou de meest depressieve dag van het jaar zijn, maar van waar komt dit nu?

Tien jaar geleden kwam de Britse psycholoog Cliff Arnall met een, volgens hem zelf, wetenschappelijke formule die aantoont dat de maandag van de laatste volle week van januari de meest depressieve dag van het jaar is. Mensen zouden die dag om allerlei redenen somber gestemd zijn.

De winter is op zijn hoogtepunt, de lente lijkt nog lichtjaren van ons verwijderd en van je goede voornemen om dit jaar eindelijk gezonder te gaan leven of te diëten blijft niet veel meer over. Het resultaat? Je voelt je down. Toch als we de media mogen geloven …

Toch moet het zo een vaart niet lopen. Onze mindset is alles toch?

Er is dus goed nieuws….. Je hebt goede voornemens nodig om te starten om een gezondere levensstijl te leren. Maar jij kan dit doen wanneer jij dit wilt! Dus uitstellen om een of andere reden kan altijd, verjaardagsfeestje, morgen start ik, ik ga eerst nog op vakantie, etc.. zijn allemaal uitvluchten om niet te moeten beginnen. Dus wil jij beginnen met een gezonde levensstijl? Maak dan vandaag jouw punt! Het is daarom niet altijd eenvoudig of vanzelfsprekend maar met de juiste motivatie en aanmoediging ligt de weg naar succes open. Dus waarom zou je nog wachten? Blue Monday kan voor jou het ideale moment zijn om de eerste stappen te zetten. Ik geef je graag enkele tips:

Beweeg!

Ook vandaag, het regent en het lijkt donker buiten. Doe je regenjas, je laarzen aan en stap even in de buitenlucht! Want de buitenlucht is het middel tegen een winterdip. Moeilijk om hieraan te beginnen met dit weer, maar vond je het vroeger niet leuk om even in die plassen te springen? Laat het kind dus maar in je los.

Lach!

Bij het lachen komt het gelukshormoon endorfine vrij. Ook komt er oxytine en serotonine vrij. Deze hormonen zorgen voor een zaligwekkend gevoel, waardoor je je gelukkiger voelt en minder gevoelig bent voor stress. Door te lachen gaat het aantal stresshormonen in je bloed fors naar beneden. Lachen draagt ook bij aan het immuunsysteem. Wie immers zonder stress door het leven gaat, heeft minder kans op verkoudheden en andere vervelende kwaaltjes. Door te lachen wordt je ademhaling rustiger en je hartslag lager. Ook heeft lachen een positief effect op je bloeddruk. Daarnaast zal je spijsvertering vlotter verlopen en behoud je een optimaal niveau van bloedsuikerspiegel. Lachen is gezond en heeft niets anders dan voordelen. (meer weten over hoe je jouw hormonen in balans brengt? Bekijk dan zeker ons herstel je hormonen traject) P.S. met de kortingscode HAPPY2023 heb je 20 euro korting deze actie loopt nog tot en met 31 januari 2023!!!

Verzorg je huid en lichaam want je bent het waard!

• Je krijgt maar één lichaam en dus draag er zo goed mogelijk zorg van, van binnen en van buiten.
• Als ik er goed uitzie, voel ik me goed.
• Als ik geen afspraak bij de tandarts, oogarts, gynaecoloog maak, mijn groentjes niet eet en mijn spieren niet regelmatig oefen, zal niemand het voor mij doen.
• Mijn kleerkast en stijl zijn een stimulerende creatieve uitlaatklep voor mij.
• Zorgen voor mezelf is een onderdeel van het respect voor mezelf.
• Mijn looks en mijn lichaam aanvaarden, en mijn positieve punten daarbij in de verf zetten is belangrijk
• Ik hou ervan om me goed te voelen – zowel fysiek als psychologisch.

Dus ook jij, ieder van jullie. Wees een verzorgde, stijlvolle maar vooral gezonde persoon.  Voel je dus niet schuldig omdat je tijd maakt voor je looks, je stijl en om jezelf te pamperen (verwennen in de ‘beauty’ betekenis).

Zet haalbare en realistische doelen!

Ga je starten met diëten of met gezonder leven? Zorg er dan voor dat je niet te bruusk uit de startblokken schiet. Te snel te veel willen, is een grote valkuil. Stel realistische doelen. Zo blijf je gemotiveerd en realiseer je een duurzame verandering. Doe het stap voor stap. Opeens enkel op slaatjes gaan leven, opeens de marathon willen lopen zijn geen realistische zaken die je dan langer gaat volhouden. Begin met 1 of 2 keer te bewegen, eet enkel in het weekend eens dat koekje bij de koffie,…. In het online programma van suiker- naar vetverbrander doen we dit stap voor stap .

Pas de 80/20 regel toe!

Ban je alles wat je lekker vindt uit je dieet? Dan hou je het nooit vol. Hanteer de 80/20-regel: kies voor een eetpatroon dat voor 80 procent uit gezonde voeding en voor 20 procent uit kleine zondes bestaat. Een lekker frietje, een fris pintje of een goed glas wijn kunnen ook als je op dieet bent. Zelfs zonder schuldgevoel. Zet ook geen groenten of fruit die je niet lust op je menu. Er bestaan genoeg gezonde alternatieven en recepten.

Maak een planning en doe je boodschappen bewust!

Een gezond eetpatroon vergt een planning. Denk goed na over wat je wanneer wilt eten. En haal vooraf alle ingrediënten in huis. Ik maakte voor jou hiervoor enkele lijstjes die je dus bij jou kan houden tijdens het winkelen. Want als je tijdsgebrek hebt in de week vallen de ongezonde voedingsmiddelen al snel voor de deur.

Volg het 10 dagen programma: Van suiker- naar vetverbrander!

Ik begeleid je in dit proces. Zowel in het online programma als in de besloten facebookgroep geef ik je informatie, tips en tricks. Motivatie en ondersteuning, recepten en bewegingsvoorstellen die haalbaar zijn. 10 dagen is zeker haalbaar voor iedereen en na die 10 dagen blijkt dat je heel wat goede gewoontes hebt aangenomen. Heb je al een aantal van die overbodige kilootjes kwijt. Je voelt je energieker, frisser en vrolijken . En ben je gemotiveerd om het verder te doen.

Succes voor vandaag en alle andere dagen !

Welkom in de besloten facebookgroep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven