10 gouden afvalregels

We struggelen na de feestdagen allemaal met een paar kilootjes die erbij zijn gekomen… Niet erg! Dit komt allemaal goed. Wat we vooral nu niet gaan doen is onszelf gaan uithongeren. In het 10 dagen challenge programma van suiker- naar vetverbrander geef ik daar meer uitleg over.

Hier alvast 10 tips :

1. Eet minder koolhydraten, zoals brood, aardappelen, rijst, pasta.
Om te beginnen: laat 1x per dag de koolhydraten weg, dus bijvoorbeeld geen brood bij de lunch, maar een salade met vis of kip of een groenten-omelet. Of laat de aardappelen en rijst ‘s avonds achterwege en eet een schaaltje rauwe groente bij je warme maaltijd van bijvoorbeeld kip in de wok met groente of een biefstukje met broccoli.

2. Eet vetten
Wees niet bang voor vet, maar kies de goede vetten. Dus wees royaal met olijfolie en kokosvet, ghee en af en toe een beetje roomboter (niet te veel), maar vermijd margarine, halvarine en zonnebloem- of pinda-olie.

3. Vermijd suikers
Kijk op de verpakkingen om te zien waar onnodige suikers in zitten, eet geen bewerkte producten zoals witbrood, gewone pasta, croissants, sauzen uit pakjes en laat alles soorten snoep staan. Neem bij zoete trek fruit of chocola met minimaal 72% cacao.

4. Probeer eens koemelkproducten te vervangen door plantaardige varianten
Zoals rijstdrank, amandeldrank, haverdrank en af en toe sojadrank (niet te vaak) en kies voor de ongezoete varianten. En vervang gewone kaas eens door geiten- of schapenkaas (maar let op: kazen zijn dikmakers).

5. Vervang tarwebrood door speltbrood, zuurdesem, rijstwafels of glutenvrij brood.
En pastaliefhebbers; probeer eens spelt, kamut of glutenvrije varianten, zoals bruine rijstpasta, boekweitpasta of quinoapasta.

6. Neem een groene smoothie als ontbijt.
Een groene smoothie is gevuld met groene groenten waardoor ons lichaam een ‘douche’ krijgt van chlorofyl. ‘Chlorofyl is als goud’. De voordelen zijn immens en hebben een grote positieve invloed op onder andere de bloedaanmaak en de werking van de darmen en de longen. Het is tevens een ontgifter van ons bloed en onze lever.  De gezonde vetten (avocado) en het eiwitpoeder zorgen er ook voor dat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft! Lees zeker ook het e-book: Groene smoothies

7. Stop bij 80% vol.
Eet voldoende, maar niet tot je echt vol zit.

8. Kauw minimal 20 keer per hap!`
Lastig in het begin, maar heel belangrijk om af te vallen.

9. Drink 2 liter water per dag
En als het kan, het liefst gefilterd water.

10. Beweeg!
Al is het maar 10 minuten per dag! Koop een springtouw, dans thuis op harde muziek, spring met je kids op de trampoline en houd vooral onze site in de gaten voor leuke trainingen die je ook thuis tussendoor kunt doen. Geen excuus meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven