8 gezonde voedingsgewoontes

Goede voeding kan voor iedereen verschillend zijn.

Om het darm milieu, het immuunsysteem en het brein zo gezond mogelijk te houden en te versterken met voeding, is het volgen of implementeren van de volgende 8 aanbevelingen en richtlijnen uiterst effectief.

Tip 1.
Begin de dag met een uitgeperste citroen in een glas lauwwarm water op de nuchtere maag. Dat zorgt er voor dat het lichaam flink ontzuurt, brengt mooi veel mineralen in het systeem, vooral kalium (uitstekend voor de nieren) en haalt even de bezem door de darmen. Verdraag je dit niet goed dan is een eetlepel appelazijn in een glas water ook een goed idee of natriumcarbonaat, ofwel ‘baking soda’, een mespuntje opgelost is een glas lauwwarm water op de lege maag. Dat laatste is weer een minder goed idee als je een hoge bloeddruk hebt.

Tip 2.
Zorg voor voldoende water of kruidenthee gedurende de dag: richtlijn is 30 ml per kg lichaamsgewicht. Dus iemand die 70 kilo weegt, moet zorgen voor ruim 2 liter water per dag. Goede vormen van kruidenthee zijn gemberthee, brandnetelthee, lever-gal thee, rooibosthee, groene thee …..

Tip 3.
Gebruik wat Keltisch zeezout om de mineralen aan te vullen die verloren gaan gedurende de dag door urine en zweten. Je kunt een kwart theelepeltje zout oplossen in een glas lauwwarm water.

Tip 4.
Eet zo natuurlijk en zo vers mogelijk en zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. En als het kan biologische onbespoten groenten en fruit.

Tip 5.
Eet een ontbijt met eiwit: biologische (geiten- of schapen-) yoghurt of kokosyoghurt of ongezoete amandelmelk met diverse superfoods.

Tip 6.
Eet als graansoort liever spelt dan tarwe: speltbrood, speltcrackers, speltpasta. Spelt is een vorm van oer tarwe, die gemakkelijker wordt verteerd dan tarwe.

Tip 7.
Eet vooral veel groente, gestoomd of rauw is het beste. Omdat natuurlijk plantaardig voedsel in rauwe, gekookte of zachtjes verwarmde toestand de beste effecten heeft op de menselijke darmflora. Richtlijn is 400-800 gram per dag. Neem naar je werk geen ontbijtkoek of mueslirepen mee, maar een stuk komkommer of wortel, radijsjes of bleekselderij en wissel af met wat noten. Bij de avondmaaltijd flink wat gestoomde groenten, rauwkost, daar word je ook lekker vol van. En tussendoor een keer een glas groentesap of een groente smoothie. Of neem een flink gevulde groentesoep als maaltijd. Eet bloemkoolrijst of courgettepasta in plaats van gewone rijst of gewone pasta. Bloemkoolpuree ,.. kortom groenten in overvloed.

Tip 8.     
Zorg voor 35-40 gram vezels per dag. De meeste mensen eten niet meer binnen dan 10 gram vezels per dag. Voldoende vezels zorgen voor een goed gewicht, stabiele bloedsuikers en zijn gezond voor hart- en bloedvaten. Er zijn twee soorten vezels: oplosbare vezels en onoplosbare vezels. Oplosbare vezels zitten in bijvoorbeeld komkommer, zwarte bessen, bonen en noten. Ze creëren een gel-achtige structuur in de darmen, die de vertering vertraagt. Onoplosbare vezels zitten in groene groenten, groene bonen, selderij en wortelen, om er maar een paar te noemen. Onoplosbare vezels zijn niet te verteren. Ze zorgen voor een toename van de massa in de dikke darm, waardoor de stoelgang verbetert en afvalstoffen goed worden afgevoerd. Beide soorten vezels zijn dus te vinden in groenten, fruit, bonen en noten.

Start vandaag nog met het versterken van je brein, je darmmilieu en je immuunsysteem, breng je hormonen en gewicht in balans en geniet van de kracht van de juiste voeding!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven